Witam.
Czy ktoś z was przerabiał temat ledowych kierunków? Mam żarowki h21w, chce je wymienić na ledowe ale nie wiem jaki jest efekt, czy jes to warte zachodu? Jeśli ktoś ma doświadczenia to proszę o poradę.
Witam.
Czy ktoś z was przerabiał temat ledowych kierunków? Mam żarowki h21w, chce je wymienić na ledowe ale nie wiem jaki jest efekt, czy jes to warte zachodu? Jeśli ktoś ma doświadczenia to proszę o poradę.
efekt bedzie jak na zwyklej żarówce , bo światło nakierowywane jest przez klosz , jak masz stare nie przepalone to nie ma sensu![]()
Właśnie taki efekt ma byc, chce by było tak jak w żarówce, ale żeby załączenie kierunku i wyłączenie było bardziej dynamiczne czyli krotki czas rozświetlania i krótki czas gaszenia. Konkretnie chodzi mi o to jak dlugo takie ledy wytrzymuja.
No to myślę że uzyskasz taki efektale pamiętaj że musi być leda z can-bus bo inaczej bedzie mrygac albo w ogóle nie swiecić .
mam zamiar kupić coś takiego, oczywiście z can busem. Nie wiem ile mi wytrzymają, kiedyś miałem ledy na postojówkach i wytrzymywały około miesiąca. Jeśli ktoś ma widzę to proszę się podzielić
.
niestety te tanie ledy wytrzymują właśnie tyle co napisałeś, wrzuciłem pewnego pięknego dnia do swoich pozycyjnych, efekt taki, że po miesiącu miałem dyskotekę z przodunie polecam. No ale kolor był ładny, bo się zgrywał ciepłotą z moimi Philipsami Diamond Vision.
ja mam to samo w swoich zaplaciłęm 15zl za sztuke a po miesiącu zaczela mrygać :/
Powiem Ci tak: jak kupilem mieszkanie postanowilem, ze jebne wszystko na LEDach - zeby bylo oszczedniej i w ogole sie nie grzeja itp. Zainwestowalem wiec w najdrozsze Philipsy na rynku, w sumie na same zarowki wydalem 1500 zl. Mialy swiecic 10 lat i w ogole super opinie na forach i wszyscy sie rozplywali ile to lumenow daje i jaka jest barwa itp. itd. Po 13 miesiacach pierwsze zaczely mrugac, potem sie zaczelo... niestety paragony gdzies powsiakaly, bo chcialem juz odeslac do sprzedawcy to wszystko i niech sobie reklamuje. Takze LED - jak dla mnie tylko drozsze opcje do kabiny, gdzie sie uzywa sporadycznie swiatla, mozna sobie dobrac nawet jakis kolor i nie rozladuje Ci aku jesli zapomnisz zgasic. Ale nic wiecej...
Wiadomo, od tanich ledów nie można za wiele wymagać. Ja znalazłem ledy po 30zł za sztukę to chyba tanie nie są. Myślałem że ktoś mi poleci konkretnego dostawcę by sie nie naciąć na chińszczyznę bo jest tego pełno.
Mam dokładnie takie ledy jak na zdjęciu w tylnych kierunkach.
Zrobiłem to nie dla oszczedności czy efektu tylko dlatego, że lampy z pomarańczowymi wstawkami
mi sie nie podobały i prysnąłem je czerwonym lakierem do lamp i teraz mam jednolicie czerwone.
Niestety co za tym poszło to to, że kierunki mrygały na czerwono
Światło led jest monochromatyczne i nie filtruje się przez plastik więc po włożeniu pomarańczowych led'ów mam z powrotem pomarańczowe kierunki.
Niestety pomimo , że kupiłem CAN-BUS to i tak przerywacz zgłasza błąd
Tzn. na zewnątrz świecą dobrze i w odpowiednim tempie ale w środku kontrolki na desce migają szybko co wkur...
W lampach przednich mam zamiast H6W też ledy i działają spoko i nie zgłaszają błędu CAN