WitamPotrzebuję małej pomocy, być może ktoś się z tym spotkał. Moja 147ka 1.9 115KM boryka się z kilkoma problemami. Mianowicie jakiś czas temu pojawił się jak dla mnie największy problem z ASR. Jadąc prostą drogą jak dodaję gazu, przyśpieszam to tak jakby blokuje mi któreś koło i na zegarach miga ta kontrolka od ASRu. Dodam że gdy wyłączam przyciskiem ASR to normalnie jeżdżę. Może ktoś miał podobny problem?
Kolejnym problemem są niedziałające spryskiwacze. Nie ma żadnej reakcji na próbę spryskania zarówno z tyłu jak i z przodu. I tu jak dla mnie totalna abstrakcja , nie sądziłem że tak się da, myślałem że silniczek jakiś czy coś podobnego jest padnięte ALE gdy któregoś dnia próbowałem użyć klaksonu ten nie zadziałał, pod domem chciałem sprawdzić o co chodzi więc probowałem zatrąbić. Klakson nie działał za to słychać było działający silniczek spryskiwacza![]()
Ostatnim mankamentem jest niedziałająca regulacja góra dół świateł. Żadne światła się nie podnoszą. gdyby jedno się nie podnosiło to wymieniłbym silniczek i tyle ale tu obawiam się że gdzie indziej może leżeć problem skoro żaden nie działa.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ewentualnie ktoś może poleci mi dobrego elektryka z Lublina i okolic? Pozdrawiam Kamil