Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Sprzęgło szukam

Użytkownik Rowerzysta Avatar macminik
    Mieszka w
    KrakĂłw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer, Alfa Romeo 147 2.0 TS

Domyślnie Sprzęgło szukam

Witam. Sprzęgło w mojej Alfie właśnie kończy swój żywot i dziś rozpocząłem poszukiwania jakiejś rozsądnej cenowo i jakościowo alternatywy. Znalazłem dwie interesujące mnie oferty na sprzęgło Valeo (komplet tarcza, docisk, łożysko). Napisałem do sprzedających (sklepy na allegro) aby potwierdzić, że pasuję one do mojego auta. Podałem numer Vin i jeden sprzedawca napisał mi, że sprzęgło nie pasuje bo w moim aucie jest wysprzęglik hydrauliczny, drugi sprzedawca natomiast stwierdził, że nie mam hydraulicznego i to co on oferuje będzie pasować. I w sumie zgłupiałem. Może mi ktoś podpowiedzieć, gdzie dokładnie sprawdzić jakie sprzęgło mam dobrać do auta ? Jak kupię złe, to auto będzie wisieć pod dachem a ja będę się bawił w odsyłanie... a do 1 maja niedaleko i Gliwice czekają...

Moja Alfa to 147 z silnikiem 2.0 TS rocznik 2002, skrzynia manualna.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar motodoktor1
    Mieszka w
    RZESZÓW
    Auto
    ALFA 159 SW 2.4JTDm 210KM/250 KM by Weloo i 3200GT 2001 375KM V8

Domyślnie

Jeśli masz zwykłe łożysko to na skrzyni jest siłownik z którego z jednej strony wychodzi bolec średnicy ok.8mm i dochodzi do dzwigni a z drugiej strony wchodzi do niego przewód hydrauliczny do pompy sprzęgła.Jest też na nim odpowietrznik taki jak przy hamulcach.Siłownik widać z góry pomiędzy aku i silnikiem.Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    nowogrd
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 TS+ lpg

Domyślnie

Ja to samo przerabiam u siebie z tym że mam 166 ts. W jakich cenach znalazłeś valeo komplet? I jeśli możesz to podrzuć linki bo mamy te same sprzęgła według spisu valeo

wysłano z domowego telefona

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Cytat Napisał macminik Zobacz post
    Witam. Sprzęgło w mojej Alfie właśnie kończy swój żywot i dziś rozpocząłem poszukiwania jakiejś rozsądnej cenowo i jakościowo alternatywy. Znalazłem dwie interesujące mnie oferty na sprzęgło Valeo (komplet tarcza, docisk, łożysko). Napisałem do sprzedających (sklepy na allegro) aby potwierdzić, że pasuję one do mojego auta. Podałem numer Vin i jeden sprzedawca napisał mi, że sprzęgło nie pasuje bo w moim aucie jest wysprzęglik hydrauliczny, drugi sprzedawca natomiast stwierdził, że nie mam hydraulicznego i to co on oferuje będzie pasować. I w sumie zgłupiałem. Może mi ktoś podpowiedzieć, gdzie dokładnie sprawdzić jakie sprzęgło mam dobrać do auta ? Jak kupię złe, to auto będzie wisieć pod dachem a ja będę się bawił w odsyłanie... a do 1 maja niedaleko i Gliwice czekają...

Moja Alfa to 147 z silnikiem 2.0 TS rocznik 2002, skrzynia manualna.
    Jedz do mechanika, zostaw mu auto, powiedz że chcesz sprzęgło valeo albo sachs i niech ci zrobi. Ile zaoszczędzisz kupując przez allegro?50-100zł? A niech się okaże że coś nie gra i co wtedy? Lepiej niech mechanik zarobi 100zł więcej ale wtedy on ponosi odpowiedzialność za części i robotę . Ja bym raczej tutaj nie szukał oszczędności.

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ar 147 2.0ts

Domyślnie

w 2.0ts jest wysprzeglik hydrauliczny. kompletne sprzęgło składa się z tarczy, docisku i wysprzeglik hydraulicznego.

oto numery:
    komplet sprzęgła (tarcza+ docisk) 46551476
    Valeo val821323, sachs 3000951301

sama tarcza 46550936

siłownik hydr. 55184041
    val804500

komplet tarcza+docisk+wysprzeglik val834002

ja mam z 2001 roku. jeśli chcesz mieć pewność to poszukaj eper na sieci i sprawdź za vin samochodu.

pozdrawiam
    Piotr