Witam
Mam problem ze swoją nowo nabytą Alfą a dokładniej gasła pod czas jazdy, odpaliłem i znów jechała a teraz nie chce odpalić, więcej powiedzą zdjęcia. Co może być przyczyną?
Witam
Mam problem ze swoją nowo nabytą Alfą a dokładniej gasła pod czas jazdy, odpaliłem i znów jechała a teraz nie chce odpalić, więcej powiedzą zdjęcia. Co może być przyczyną?
Ostatnio edytowane przez Goner ; 26-04-2015 o 19:55
wygląda to na czujnik wału korbowego..znajduję sie z tyłu silnika pod rozrusznikiem..ja wymieniałem go od góry..idąc po kablu palcami można go wymacać..przykręcony jest na klucz ampul 5mm..i trzeba go przy wyjmowaniu trochę na boki poruszać bo łatwo nie wychodzi..potem przy wkładaniu trzeba go mocno wcisnąć..boscha kosztował mnie 110 zł..roboty na 15-30 minut.
A czemu się poci(zdj 2 i 3) ?
Z przelewów cieknie?
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Już nie cieknie![]()
a Lampka Code Ci gaśnie ?
Na oryginalnym kluczyku tak a na zapasowym nie
Ja bym obstawiał podobnie czyli na czujnik położenia wału. W Bravie JTD miałem tak że silnik odpalał za którymś razem, chodził przez kilka sekund i samoczynnie gasł. Myślałem, że silnik na złom a tu się taka pierdółka z Boscha okazała. Próbuj może tym tokiem.
Po podpięciu pod komputer...
Błąd 1320 to wlasnie blad czujnika walu lub wałka.. Reszta bledow chyba nie powodowalaby problemów z odpaleniem no chyba ze ten od cisnienia listwy