witam od niedawna mam Alfinę 156 2.4 jtd i coś hałasuje pasek alternatora i chce go wymienić ale niewiem gszie co poluzować aby go zdjąć. Proszę o pomoc a najlepiej o fotki jak ktoś ma
witam od niedawna mam Alfinę 156 2.4 jtd i coś hałasuje pasek alternatora i chce go wymienić ale niewiem gszie co poluzować aby go zdjąć. Proszę o pomoc a najlepiej o fotki jak ktoś ma
Masz tam dwie male (chyba czarne) rolki,jedna jest z napinaczem a druga na mimosrodzie i właśnie ta druga musisz poluzowac (powinna sama się przestawic) potem musisz napinacz naciagnac i pasek zrobi ci się luźny. Fotel niestety nie mam. Wpisz w google "wymaiana kola pasowego" i powinny być tam zdjęcia
Kolego pisze zpamieci ale mysle ze Ci pomoge.
1. Blokujesz napinacz ) to ten z metalowa rolka i sprężyną). Potrzebujesz do tego jakiś gwózdz i kluczem 32 naciagasz napinacz tak aby 2 otwory w dwoch czesciach napinacza sie pokryły ze sobą. PRzez te 2 otwory przekłądasz gwozdz i blokujesz tym sprezyne napinacza.
2. Jak kolega wyzej pisał masz 2 rolki prowadzące. Są one czarne o srednicy 15 cm. Ta dolna jest na mimosrodzie. Co oznacza ze nie ma sruby umieszczonej centralnie, tylko mimosrodowo. Luzujesz w niej centralna srube- klucz 15
3. Zdejmujesz pasek.
4. Polecam Ci przeczyścic rozpuszczalnikiem wszystkie koła prowadzace pasek. Szczegolnie koło na sprezarce klimy, pompie wspomagania i altku. Dobrze jest wydlubac brud z rowkow na kazdym z tych kół.
5 zakłądasz nowy pasek.
6. Za pomocą rolki prowadzacej z mimosrodem ustawiasz i napinasz pasek tak, abys mogl swobodnie wyjac gwozdz ktory blokuje Ci napinacz. W tej rolce z mimosrodem masz 2 otworki na jakies sruby pomedzy ktore wkladasz jakas rurke i naciagasz tak pasek.
7. Jak juz wyjmiesz gwozdz z napinacza , dokrecasz dosc solidnie tą rolke z mimosrodem.
Moze opis nie jest idealny, ale napewno jak zajrzysz w naped paska 6PK to skojarzysz o ktore otwory mi chodzi itp.
Własciwie napiety pasek 6PK poznasz po tym , że po dokreceniu sruby na rolce z mimosrodem mozesz ręką wyjąć gwozdz blokujacy Ci napinacz.
Jezeli Ci sie to uda to robote masz zrobioną na 5.
PZD
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 28-04-2015 o 21:41
[C
Pewnie jak coś hałasuje to nie tylko pasek będzie do wymiany... U mnie w tym roku poszedł cały kpl: koło pasowe, napinacz, rolki i pasek.
Wysłane z mojego LG byTapatalk
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
U minie szumiała rolka napinająca , wymieniłem . Od razu zaczął pasek piszczeć też wymieniłem . A teraz coś brzęczy popiskuje dziwnie na wolnych obrotach i nie wiem co . W maju będę zmieniał rozrząd to się może rozwiąże zagadka .
Ten sam przypadek tylko że była pęknięta obudowa alternatora i rolka bardzo trzeszczała, jeżeli wymieniasz rolki od razu zainwestuj w osłonę pod silnik jeżeli nie masz, to lubi czesto padać![]()
No niestety mi padł napinacz i cały wymieniłem a był drogi strasznie, dla mnie to przesada tyle kasy za taką pierdołę