Witam wszystkich mam pytanko i prośbę o pomoc, chcę założyć opony do GTV o wymiarach 225/50 R16 na felgi telefony nie wiem czy będą pasowały .
Witam wszystkich mam pytanko i prośbę o pomoc, chcę założyć opony do GTV o wymiarach 225/50 R16 na felgi telefony nie wiem czy będą pasowały .
U mnie siadły 225/45/R17 więc wydaje mi się, że nie powinno być problemu.
Zalecane opony do Gtv 3.0 na telefonach 17 to właśnie 225/45 tak jak Michał napisał. Jeśli Twoje felgi mają odpowiednie ET raczej nie powinno być problemu z 16 225/50, choć nie wiem jaki się wtedy wymiar na wysokość robi całego koła.
225/45 R17 powinny mieć średnicę 634mm, zaś 225/50 R16 631mm. Telefony 16' mają ET o 10mm większe od 17'
Ja w tym sezonie zamontowałem na ori 17' z przodu 205/50 zamiast 225/45 i jestem więcej niż zadowolony. Miałem dość uciekania kierownicy na którąś ze stron i walki z koleinami, na 205 problem nie istnieje![]()
To prawda. W poprzednim aucie miałem opony szerokości 205 właśnie. Jeśli jeździłbym tym samochodem na co dzień, do pracy, pewnie zrobiłbym tak samo. U mnie jest jednak tak, że koledzy się ze mnie śmieją po co mi takie auto, skoro prawie nim nie jeżdżę ;) Marzę o tym, żeby stopniowo wprowadzać moją Bellę na tor, a wtedy te 20mm gumy mogą okazać się przydatne ;) Poza tym 3.0 i tak potrafi zerwać trakcję, powiedziałbym wręcz, że nie ma z tym najmniejszego problemu. Ciekawe jak to jest w przypadku 2.5.
Ja też jeżdżę weekendowo, ale tak mnie to niepokoiło, że aż pojechałem na geometrię... A tam... Panie kochany, co pan dupę zawracasz, geometria ustawiona, wszystko prościutkie!![]()
Ostatnio edytowane przez supa_adam ; 20-05-2015 o 15:31
Szerokie kapcie fatalnie się prowadzą po koleinach ,ale coś za coś![]()