Witam naprawy powolnej ciąg dalszy.
Jak w temacie wszystko zdemontowane tzn tapicerka z przełącznikami itd... i co dalej mało miejsca tam jest, jakieś podpowiedzi żeby to sprawnie poszło ?
Witam naprawy powolnej ciąg dalszy.
Jak w temacie wszystko zdemontowane tzn tapicerka z przełącznikami itd... i co dalej mało miejsca tam jest, jakieś podpowiedzi żeby to sprawnie poszło ?
Najszybciej będzie wyciągnąć zamek z klamką wewnętrzna. Odkręcasz klamkę i zamek od drzwi, odpinasz dwa cięgna z zaczepów. Jeden od rygla, drugi od klamki zew. dwie wtyczki od dołu i wyciągasz. Powiem szczerze że trzeba trochę pokręcić zamkiem w środku zanim wyjdzie ale nie specjalnie skomplikowana robota.
Tak jak kolega powyżej napisał będzie najlepiej i najszybciej. Rozbieralem tak właśnie drzwi i szło elegancko. Jak chcesz to ci podesle fotki drzwi bez zamka
Dla ułatwienia możesz odkręcić jeszcze prowadnice szyby ta przy zamku, będzie więcej miejsca.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
z mojego doświadczenia wychodzi , że najłatwiej jest zdemontować szybę , prowadnicę i dopiero na końcu zamek. rozpinasz na lekko opuszczonej szybie jej spinkę wyciągasz uszczelkę szyby i uszczelkę podszybia i naciskasz lekko na szybę aby zeszła ze spinki -obracasz szybę -uwaga na klips który jest zamontowany na szybie od strony zamka - i możesz ją wyciągnąć jak byją coś blokowało to możesz odkręcić prowadnice od strony zawiasów. z pozoru wydaje się , że mnóstwo dodatkowej roboty ale moim zdaniem późniejszy montaż samego zamka będzie banalny.
heheh powiem szczerze ze zdemontowałem tapicerke odkręciłem 3 śruby zamka i czarna magia hehe a nie jeden zamek już zdemontowałem np bmw ford :/
a porozpinałeś cięgna ? od klamki i zamka zewnętrznego?- jak to robiłem to wywaliłem wszystko łącznie z podnośnikiem szyby- ale w tedy nie bardzo wiedziałem jak się do tego zabrać