Nie mam sily juz do Alfy Romeo. Tym bardziej modelu na jaki trafilem... Zakladam kolejny temat poniewaz nie moge nic znalezc o moim problemie. Sytuacja zaczela sie okolo 3-mcy temu. Kiedy to jechalem i przy redukcji zaczela swiecic kontrolka skrzyni no nic. Pojezdzilem sytuacja wystepowala kilka razy. Sytuacja powtorzyla sie wczoraj jade sobie 4-rka 2.5 tysiaca obrotow, nagle zaczyna swiecic kontrolka skrzyni brak mozliwosci zmiany biegu na wyzszy lub nizszy pomryga pokrzyczy i sie wylacza ? Biegi wracaja do normy. Wrazenie mam ze wystepuje to na dolkach. Kolejny objaw to biegi 1,2 gdy planuje wyhamowac z 2 do 0 skrzynia tak jakby nie chciala wysprzeglic ja mu hamulec a samochod wio do przodu i gibanie calym autem wstyd na calej ulicy... dodatkowo gdy nie mam zamiaru wyhamowac do 0 to samochod albo sie toczy caly czas na 2 bez trzymania gazu albo wysprzegli i obroty podskakuja z 1tys do 2 tys. Jedziemy dalej kangurki na 1 i R. Ja troche gazu puszcze samochod sobie sam dodaje... Natomiast na luzie samochod trzyma 900 moze 1000 obrotow. Niestety komputer jakim moj mechanik dysponuje nie za bardzo nadaje sie pozatym ze moge sobie sprawdzic jakie mam bledy? Z tego co pamietam to chyba nic nie bylo? WIEM ZE ZARAZ POLECA ODPOWIEDZI W STYLU KRETYNIE KUP KABEL ODCZYTAJ PARAMETRY I NAPISZ LECZ KABEL DOPIERO BEDE MIAL ZA TYDZIEN . Nie mam juz sily do tej skrzyni dodam ze olej w selespidzie sprawdzony. Przekazniki posprawdzalem poczyscilem. Mam jeszcze kilka pytan. Otoz czy udaloby mi sie wymienic olej w selespeedzie bez uzycia komputera(chodzi o cisnienie). Czy w skrzyni nie mowie o selespeedzie sie wymienia olej, nie mowie o dolewaniu tylko o wymianie. Mechanik stwierdzil zeby w takiej skrzyni lepiej nie wymieniac moze to spowodowac problemy ze skrzynia ? Prosze o odpowiedz nie mam sily wy nie pomagacie a bryczce jest coraz gorzej...![]()