Prosiłbym kolegów których dotknął problem zerwania paska o wypowiedzi czym to się objawiało, czytałem wiele na ten temat i wiem że w niektórych przypadkach samochód staje i 0 reakcji a także że jezdzi w miarę normalnie.
Dzięki
Prosiłbym kolegów których dotknął problem zerwania paska o wypowiedzi czym to się objawiało, czytałem wiele na ten temat i wiem że w niektórych przypadkach samochód staje i 0 reakcji a także że jezdzi w miarę normalnie.
Dzięki
Nie rozumiem??
Jak przy zerwanym rozrządzie chcesz by samochód jechał?
Jeżeli samochód jeździ i np. klepie bądź jest zamulony strasznie to może być to skutkiem złego naciągu paska wskutek czego przeskoczy on na którymś kole, wtedy wypadają Ci właściwe ustawienia zaworów względem suwu tłoków, już nie wspominając o złym napełnianiu spalaniu i wydechu.
Dokładnie,
na zerwanym ni ch... nie pojedzie.
Na przeskoczonym, może pojechać, zależy jak bardzo przeskoczył.
a jeżeli juz ci przeskoczył, to zaprzestań jak najszybciej jazdy bo może się to tragicznie skończyć, powyginane zawory pogniecione tłoki, o innych skutkach złego ustawienia wolałbym nie pisać bo aż ciarki chodzą po skórze![]()
Moja wina zle napisalem, ale na przeskoczenie o jeden zabek takze mowia zerwanie (spotkalem sie z tym w seacie). No i jeszcze prosze o wsazowki jak poznac ze rozrzad byl zle zamontowany.
Zerwanie to zerwanie przeskoczenie to przeskoczenie.
Jeżeli masz ściągniętą pokrywę rozrządu (tą plastikową osłonę) To na kołach pasowych powinieneś widzieć wypustki bądź wgłębienia tak zwane znaki, jeżeli one nie pokrywają się, to znaczy że masz źle ustawiony rozrząd.
Tego to chyba nie poznasz...
Kiedy był wymieniany?
Wymiana okolo 2000 km temu.
CEHU zadnych znakow to ja nie widze, polukam za dnia. Ale naprawde nie ma zadnych objaw jak zle ustawiony?
Skoro nie ma objaw, to skąd to pytanie?![]()