Witam,jak w temacie koledzy mam problem z pedałem sprzęgła.Mianowicie problem ten nie występuje cały czas,ale tylko po przejechaniu dłuższej trasy powiedzmy 50-70 kilometrów czyli jak się wszystko zagrzeje,na zimnym tego problemu nie ma.Ma też wpływ temperatura zewnętrzna jak są upały takie jak dzisiaj to dzieje się to szybciej.Objawia się to dużym luzem pedału około cztery centymetry,pedał nie opada,ale pod naciskiem stopy czuć,że w pierwszej fazie niema żadnego oporu.Teraz tak,około pół roku temu zmieniałem skrzynię,podczas wymiany skrzyni wymieniłem tylko wysprzęglik,mechanik który jest moim kolegą stwierdził,że tarcza sprzęgła oraz docisk są w dobrym stanie więc nie ruszaliśmy sprzęgła.Po wymianie skrzyni i wysprzęglika problem cały czas się utrzymywał w mniejszym lub większym stopniu,ale był.Miesiąc temu wymieniliśmy pompkę sprzęgła oraz płyn w układzie,dalej to nic nie dało.Czy szukać już kompletu sprzęgła i wymienić cały komplet?Nie chodzi oto,że wydam 600-700 złotych na zestaw tylko żeby to coś dało i mieć już spokój z nim.Ktoś może coś doradzić,miał podobny problem?
Pozdrawiam