Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Czy zostanę Alfaholikiem? ... Witam z okolic Bielska-Białej :)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar maroo
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa 156 2.5 v6 SW - do sprzedania :)

Domyślnie Czy zostanę Alfaholikiem? ... Witam z okolic Bielska-Białej :)

Witam wszystkich.

Panowie, od niedawna jestem właścicielem (nie piszę "szczęśliwym" bo na razie nie wiem jeszcze ) pięknej Alfy 156 2.5 v6. Autko ma niewielki przebieg, pochodzi z polskiej dystrybucji, jest bogato wyposażone i mam nadzieję że będzie śmigać tak jak wygląda - czyli doskonale. Jestem z okolic Bielska-Białej, na nieszczęście nie mam aktualnie praktycznie czasu na poświęcenie dla Alfy ale mam nadzieję że jak się odrobię z tym co konieczne, to będzie lepiej. Przy okazji jestem bardzo zainteresowany fachowym okiem kogoś tutaj, z mojego regionu - jeśli ktoś jest obcykany w tym modelu to chętnie kiedyś się spotkam by ocenił autko, jak pracuje silnik oraz cała mechanika. Na dzisiaj wiem że zawieszenie do zrobienia - mocno stuka/tłucze prawy przód, mam wrażenie też że przy hamowaniu coś się przemieszcza wzdłuż, komputer pokładowy - bo ekran w paski a na sterowanie z dźwigni nie reaguje, no i myślę o podtlenku LPG , wiem że ktoś pomyśli "profanacja" ale dobra instalacja to chyba nic złego, a wyjazd na objazdówkę po kraju nie musi przecież oznaczać liczenia się z kilometrami

Reasumujac, mam nadzieję być szczęśliwym alfaholikiem, bo włoską motoryzację uwielbiam odkąd mam jakąkolwiek świadomość motoryzacyjną. 156 ma przepiękne linie i oby nie tylko linie dawały mi taką radość. Nie mogę niestety poświęcić Alfie więcej czasu niż mojej ukochanej żonie (bo jest najważniejszą częścią mojego życia) zatem nie będzie to moja najpierwsiejsza bella, ale będzie ważna w rodzinie .

Pozdrawiam i mam nadzieję do dłuższej znajomości.
    M.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar maroo
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa 156 2.5 v6 SW - do sprzedania :)

Domyślnie

Dzień dobrywieczór

Muszę z przykrością ( a może dla kogoś będzie to radosna nowina) ogłosić iż sprzedaję autko - czyli moją 156 2.5 v6 SW Cosmo Blue. Jako że z jednej strony, użytkuję oba samochody na co dzień (żonka śmiga Punciakiem), niestety oboje średnie i krótkie dystanse, potrzebujemy praktycznego większego auta, żonka 156 nie chce jeździć - postanowiłem oddać autko w lepsze ręce. Marzyłem o użytkowaniu dla przyjemności, mieniu czasu na pieszczoty ale życie zweryfikowało sytuację. 3 auta ie wchodzą w grę, potrzebne poza Punciakiem coś pojemnego, 5d, znacznie nowszego - i tutaj bardzo bardzo pasuje mi Delta, najlepiej 1.8Di TCT .

Moja Alfa w ciągu roku dostała parę nowych klamotów ale też zostało parę spraw do ogarnięcia. Tutaj prośba do administracji, prośba o wyrozumiałość za to że tutaj się ogłaszam z zamiarem, ale nie mogę dodać ogłoszenia w dziale kupię/sprzedam. Przez ostatnie 2 lata całego mnie pochłaniał domek dlatego tutaj bardzo mizernie się udzielałem. Mam nadzieję że jednak zostanie mi to wybaczone .

Co do autka, dałem ogłoszenie na znanym portalu:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#36db0b1737

Zapraszam zainteresowanych do kontaktu: 696-036-243 - ze względu na moją pracę preferuję wpierw kontakt sms.

Pozdrawiam
    Marcin