Witam wszystkich.
Panowie, od niedawna jestem właścicielem (nie piszę "szczęśliwym" bo na razie nie wiem jeszcze) pięknej Alfy 156 2.5 v6. Autko ma niewielki przebieg, pochodzi z polskiej dystrybucji, jest bogato wyposażone i mam nadzieję że będzie śmigać tak jak wygląda - czyli doskonale. Jestem z okolic Bielska-Białej, na nieszczęście nie mam aktualnie praktycznie czasu na poświęcenie dla Alfy ale mam nadzieję że jak się odrobię z tym co konieczne, to będzie lepiej. Przy okazji jestem bardzo zainteresowany fachowym okiem kogoś tutaj, z mojego regionu - jeśli ktoś jest obcykany w tym modelu to chętnie kiedyś się spotkam by ocenił autko, jak pracuje silnik oraz cała mechanika. Na dzisiaj wiem że zawieszenie do zrobienia - mocno stuka/tłucze prawy przód, mam wrażenie też że przy hamowaniu coś się przemieszcza wzdłuż, komputer pokładowy - bo ekran w paski a na sterowanie z dźwigni nie reaguje, no i myślę o podtlenku LPG
, wiem że ktoś pomyśli "profanacja" ale dobra instalacja to chyba nic złego, a wyjazd na objazdówkę po kraju nie musi przecież oznaczać liczenia się z kilometrami
Reasumujac, mam nadzieję być szczęśliwym alfaholikiem, bo włoską motoryzację uwielbiam odkąd mam jakąkolwiek świadomość motoryzacyjną. 156 ma przepiękne linie i oby nie tylko linie dawały mi taką radość. Nie mogę niestety poświęcić Alfie więcej czasu niż mojej ukochanej żonie(bo jest najważniejszą częścią mojego życia) zatem nie będzie to moja najpierwsiejsza bella, ale będzie ważna w rodzinie
.
Pozdrawiam i mam nadzieję do dłuższej znajomości.
M.