Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Problem z immobiliser. 2.0 T.S nie pali.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.0 TS oraz 2,4JTD

Domyślnie Problem z immobiliser. 2.0 T.S nie pali.

Witam. Dziś moja bella zawiodła mnie po całości. Miałem dziś jechać na mazury lecz nie auto nie odpalilo. Problem jest taki ze nie gaśnie kontrolka code . Problem miałem już oddawna lecz był znikomy tz nie gasla ale kilka razy pokręcilem kluczykiem i odpalalem. Dzis niestety już mi się to nie udało. Na kompie go sprawdzałem wcześniej to wyskakiwal błąd immo stały.
    Co teraz począć czy nowa stacyjka komp i immo ? Dodam że mam tylko jeden kluczyk. Dziś także odłączalem akumulator i kompa.
    Dzięki za wszelką pomoc.
    Pozdro

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adrian85
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTDm

Domyślnie

nie masz karty kodu od imo ?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 1.9 JTDm '04

Domyślnie

U mnie było to samo. Pomaga wyczyszczenie anteny od immo. Przy stacyjce przeważnie nic się z nią nie dzieje, musisz iść po kablu aż do tyłu skrzynki bezpieczników - tam jest wpięta ta wtyczka. Wyjmij ją, pryśnij tam sprayem Kontakt, niech chwilę poleży i włóż znów, powinno działać.
    U mnie tak samo było, że najpierw trzeba było przekręcić kilka razy, potem już z 30, a potem w ogóle nie łapał. Raz siedziałem w samochodzie i z 30 min kręciłem i CODE nie gasło. Wystarczyło spryskać Kontaktem i problem z miejsca ustąpił.

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.0 TS oraz 2,4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał adrian85 Zobacz post
    nie masz karty kodu od imo ?
    No coś Ty Niestety nie .

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Czipsu Zobacz post
    U mnie było to samo. Pomaga wyczyszczenie anteny od immo. Przy stacyjce przeważnie nic się z nią nie dzieje, musisz iść po kablu aż do tyłu skrzynki bezpieczników - tam jest wpięta ta wtyczka. Wyjmij ją, pryśnij tam sprayem Kontakt, niech chwilę poleży i włóż znów, powinno działać.
    U mnie tak samo było, że najpierw trzeba było przekręcić kilka razy, potem już z 30, a potem w ogóle nie łapał. Raz siedziałem w samochodzie i z 30 min kręciłem i CODE nie gasło. Wystarczyło spryskać Kontaktem i problem z miejsca ustąpił.
    No ciekawa podpowiedz, szkoda że nie dałem tego postu tydzień temu. Awarie miałem dzis w południe a na wieczór musiałem być we Wrocku. Natomiast poniedziałek to już urlop na Mazurach ,szkoda że nie Alfą Twoją teorie sprawdze jak wróce. Mam nadzieje że to jest to ,wierz mi.

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.0 TS oraz 2,4JTD

Domyślnie

Więc przeczyściłem styki na kostce od immo i nadal to samo. co mam zrobić w takiej sytuacji? Czy potrzebuje tylko kluczyk i wraz z dedykowaną puszką immo czy jeszcze dodatkowo nowy komp? Na allegro z tego co widze to kluczyków wraz z puszkami pełno. Co radzicie?

Takie coś znalazłem http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...526970435.html wystarczy?
    Ostatnio edytowane przez jumis ; 21-07-2015 o 16:10