Witam serdecznie,
przymierzam się do kupna samochodu alfy 147. Znalazłem ciekawe ogłoszenie na allegro:
"
Witam.Mam do zaoferowania bardzo ładną zadbaną ALFĘ 147 BENZYNA/GAZ poj.1,6 z 2001 roku,zarejestrowana 2002.Alfa kupiona w polskim salonie wedlug dokumetacji.Gaz zalozony w 19.02.2014 roku,STAG 4,jest to najnowsza z instalacji gazowych, butla w kole zapasowym,korek obok wlewu paliwa.Pojazd w stanie technicznym,wizualnym dobrym,nie pisze IGLA jak niektorzy,przeciez ma 14 lat ale zadbany,ladny kolor,wszystko dziala,tapicerka welur nie poplamiona,zadnych przetarc,dziur,dziureczek.Silnik pali na dotyk,chodzi rowno,zadnych wyciekow oleju,nic nie puka,biegi wchodza rowniutko,nic nie sciaga podczas jazdy ani prawo,lewo.Rozrzad byl wymieniony w tamtym roku jakies 15 tys.km,olej jeszcze 5 tys.km.5W/40 pelen syntetyk Castrol GTX.Badanie techniczne do 17.02.2016,Oc do marzec 2016.Na dzien dzisiejszy tj.20.07.2015 ma przejechane 170900 tys.km.Bardzo oplacalny,malo pali benzyny jak i gazu.Alfa jest na Polskich tablicach,kupiona w polskim salonie,czyli tylko przerejestrowac.Klimatyzacja jak i cala elektryka dziala,opony w bardzo dobrym stanie co widac na zalaczonych fotkach,wszystko po to aby dana osoba wiecej widzi i sama przeanalizuje co dalej robic.Uwazam ze jak na tyle lat to warto ten samochod polecic.
"
Nie miałem nigdy do czynienia z żadną alfą, obecnie posiadam seata ibize 2001 1.9 tdi. Chciałem dzisiaj jechać i obejrzeć ten samochód. W związku z tym pojawia się moje pytanie:
Czy ktoś mógłby doradzić mi, ukierunkować na co najbardziej powinienem zwrócić uwagę przy kupnie tego samochodu.
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.