Na szybko proszę o pomoc. Czy jest ciężko zdjąć te osłonę pod koło zapasowym? I czy ciężko potem ja założyć ? Chodzi mi o te na zdjęciu.
![]()
Na szybko proszę o pomoc. Czy jest ciężko zdjąć te osłonę pod koło zapasowym? I czy ciężko potem ja założyć ? Chodzi mi o te na zdjęciu.
![]()
Zalezy czy sruby nie ukrecisz. Chyba sa 3 ( z 2 lata temu to zdejmowalem ) mi sie jedna ulrecila...
Dałem rade jakoś, w sensie odkręcenia tych przy zderzaku. Tam jest jedna z tyłu ukręcona przez gazownika, wiec tamte odpuściłem, ale dziękuję za info![]()
Jak ukręcisz śrubę to można ją zeszlifować od dołu, oczywiście uważając na blachę, wtedy spod wykładziny w bagażniku wyciągasz łebek zeszlifowanej od spodu śruby
Ja z czterech ukręciłem trzy, czwarta zaczęła mi się obracać cała, w miejsce urwanych założyłem M5 z gumowymi podkładkami, tylko w tym przypadku potrzebna jest pomoc drugiej osoby żeby trzymała od góry klucz
Może są i inne rozwiązania, albo jazda z urwanymi
Dziękuję za info !
Ja mam póki co urwaną jedna, a reszta zajmę się wtedy, gdy nie będzie już tej walonej butli w miejscu zapasu. Poradziłem sobie, opuszczając osłonę jak na zdjęciu. Przy okazji blacha oczyszczona, na to mastyka, podkład i fluidol.
![]()