Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Selespeed

Arek 146
    Gość

Domyślnie Selespeed

Chciałem sie dowiedziec co wchodzi w skład skrzyni selespeed oprócz samej skrzyni. Widziałem na allegro sterownik, pompę aktywator. Co jest odpowiedzialne za co?. Oprócz tego mam taki problem w tej skrzyni że auto normalnie zmienia biegi (ręcznie jak sam zmieniam) ale silnik kręci się do 3500 - 4000 obrotów i nie chce więcej na każdym biegu. Jak da się opcje city to też dochodzi do tych obrotów i nie zmienia biegów. Dodam ze na luzie auto wchodzi na obroty bez problemu.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Cytat Napisał Arek 146 Zobacz post
    Chciałem sie dowiedziec co wchodzi w skład skrzyni selespeed oprócz samej skrzyni. Widziałem na allegro sterownik, pompę aktywator. Co jest odpowiedzialne za co?. Oprócz tego mam taki problem w tej skrzyni że auto normalnie zmienia biegi (ręcznie jak sam zmieniam) ale silnik kręci się do 3500 - 4000 obrotów i nie chce więcej na każdym biegu. Jak da się opcje city to też dochodzi do tych obrotów i nie zmienia biegów. Dodam ze na luzie auto wchodzi na obroty bez problemu.
    W skład skrzyni wchodzi: sama skrzynia , aktywator (element wykonawczy) odpowiedzialny za zmianę biegów i pracę sprzęgła, pompa wysokiego cisnienia utrzymująca odpowiednie cisnienie w aktywatorze, sterownik sterujący aktywatorem oraz kilka czujników. To tak z grubsza.
    Jednak wydaje mi sie ze problem nie leży po stronie sterowania skrzyni a przede wszystkim po stronie sterowania silnikiem (n.p: przepływka, lambda, czujnik połozenia wału).

pzdr

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Dokłdanie jak Slom mówi.
    Możesz jeszcze pod koniec tego wątku zajrzeć: http://www.forum.alfaholicy.org/pora...selespeed.html
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.