Witam ,
Od tygodnia jestem posiadaczem pięknej 147-tki z 2002 roku z silnikiem 1.9JTD - 115km i niestety ale mam chyba problem z tą piękną maszyną a mianowicie jadąć dzisiaj sobie spokojnie na piątym biegu wyrzuciło mi auto na luz , więc ponownie wrzucilem piątke i akcja się niestety powtórzyla i tak kilka razy , po dojechaniu do celu zauwazylem ze cieknie mi olej , wyglądało to tak jakby ciekł ze skrzyni lub jej okolic , po paru minutach wyciekl ustał i dalem odpocząć mojej alfie 2 godzinki i wrocilem spowrotem do domu niestety ale akcja z piątką powtórzyla się jeszcze kilka razy , dodam iż gdy jechalem na tempomacie spokojnie 110km/h to przy 5-iątce przejechałem max 10km i ja wybijało , a przy wcisnieciu gazu do podlogi alfa po 5-10 sekundach wskakiwała na looz , dodam iz dzieje sie to tylko na piątce , nie slychać zadnych skrzypów ani zgrzytów , nie ma zadnych luzów podejrzewam iż może to być spowodowane małą ilościa oleju w skrzyni ale może ktoś z was miał podobną sytuacje albo mógłby podsunąć mi rozwiązanie tej zagadki , dodam iż jutro popoludniu jade na warsztat z alfa i spróbuje zdjagnozować usterke , mam tylko nadzieje ze obedzie sie bez wymiany skrzyni albo sprzeglaPozdrawiam