witam, jakie LEDY do jazdy dziennej polecacie do Alfy Romeo 147? czy są jakieś w miejsce halogenów? jeżeli nie to zastanawiam się nad jakimiś skośnymi, co polecacie?
witam, jakie LEDY do jazdy dziennej polecacie do Alfy Romeo 147? czy są jakieś w miejsce halogenów? jeżeli nie to zastanawiam się nad jakimiś skośnymi, co polecacie?
Ja się przymierzam właśnie do zamiany halogenów na okrągłe LEDy o średnicy 70 mm (w cenie około 120 zł, czyli nie już chińszczyzna). Trzeba będzie nieco plastik spiłować, bo halogeny są ciut węższe, ale to nie kłopot. Prawdopodobnie pod koniec tego lub na początku przyszłego miesiąca się z tym pobawię.
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna
Nie lepiej modul DRL zalozyc? Bardziej pro niz made in wiocha.
Zamiast halogenow dawać ledy? Głupota. Halogeny się bardziej przydają. Kup skośne coś na wzór litery L tylko z kątem 45stopni. I wstaw w kratki na dole, 40cm od brzegu zderzaka.
Samo zakladanie tejże wiejskiej modyfikacji jest głupotą a jeszcze tym bardziej do alfy i jeszcze w halogeny, przecierz to bardziej szpeci niż świeci.. Za tą kase to lepiej kup sobie lepsze żarówki i będzie git
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem kwestia gustu. Poza tym w 147 po lifcie okrągłe DRLki pasują jak ulał w miejsce przeciwmgielnych, zwłaszcza gdy te są już stosunkowo zużyte. Ale co kto woli i nikogo nie powinno się za to osądzać![]()
"With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high." Ayrton Senna
Co masz na mysli pisząc o zużytych przeciwmgielnych?
ja np używałem ledy Philipsa Day Light 4 w Clio i byłem mega zadowolony, w nocy jak je włączyłem świeciły mocniej niż halogenya odnośnie montażu w Alfie - widziałem już kilka razy i wygląda to lepiej niż w innych samochodach
takie moje zdanie
wiejskie to jest montowanie jakiś przeróbek w kloszach lamp
ale tak jak napisał Ayrton91 - kwestia gustu
Zużyte halogeny??Nie kumam
- - - Updated - - -
A podczas nocnej kontroli jak sobie juz włączysz te ledy nawet przy ograniczonej widocznosci, to jednak sa to swiatla do jazdy dziennej, wiec przy wlaczonych swiatlach mijania musza byc wylaczone, a jesli nie to mandacik.Taka filozofia wyjdzie z tego
![]()
Zużyte, że jedno szkło jest pęknięte, drugie zarysowane i obwódki są w nie najlepszym stanie. Ogólnie, u mnie cały zderzak pójdzie do malowania za miesiąc lub dwa. Nie wiem, gdzie poprzedni właściciel wjechał tym autem, że tak je poharatał z przodu![]()