Witam wszystkich,
Maciek z Włocławka z tej strony, lat 34, żonaty, dziecko sztuk 1.
Zarejestrowałem się na Wasze forum gdyż od kilku tygodni szukam auta, na które chciałbym zamienić obecnie jeżdżone Volvo V40. Przyznam się Wam, że głównym powodem dla którego postanowiłem stać się użytkownikiem forum Alfaholików jest fakt, że od wielu lat strasznie kusi mnie zakup Alfy Romeo niestety, jako osoba nie posiadająca finansów na poziomie Kulczyka starałem się zawsze w swojej historii motoryzacji kupować samochody posiadające dobre opinie użytkowników. Tym samym zawsze jeździłem autami raczej nudnymi - wygodnymi, sprawnie jeżdżącymi ale jednak nie wybijającymi się z tłumu (chociaż do zakupu VW nigdy zmusić się nie potrafiłem i myślę, że nigdy nie zmuszę).
Aktualnie serce coraz mocniej podpowiada spełnienie mokrych fantazji i postawienie na stylistykę.
Przyznam się niestety uległem obiegowej opinii, że "alfa to alfa" czyli mechaniczny i finansowy dramat. Dlatego właśnie na Waszym forum chciałbym dokopać się do informacji rzetelnych na temat marki, konkretnie interesującego mnie modelu, silników itd. Mam nadzieję, że da się te informacje znaleźć po przefiltrowaniu wszelkich pieśni chwalebnych jakich zapewne na forum miłośników marki jest bardzo dużo, a tym samym uda mi się przezwyciężyć prawdopodobnie kompletnie nieracjonalne obawy i zakupić w niedługim czasie fajne auto, którym będzie chciało się jeździć.
Jeszcze raz pozdrawiam Wszystkich
Maciek "Lisu"