Witam wszystkich
Od paru miesięcy męczę się już z problemem szyb w mojej Belli GT. Problem wygląda następująco:
-działa automatyczne obniżanie/domykanie szyb po otwarciu/zamknięciu drzwi (więc silniczki są sprawne)
-jeśli czasem szyba się nie do końca domknie to mogę ją podciągnąć do góry przyciskiem z drzwi (przyciski działają)
-słychać piknięcie przy wciskaniu czy przesuwaniu przełączników na drzwiach (moduł komfortu jest sprawny)
niestety przy próbie obniżenia szyb słychać jedynie piknięcie i poza tym nic się nie dzieje...
sprawdziłem bezpieczniki - żadnych uszkodzonych, odłączyłem akumulator żeby zresetować komputer, usiłowałem programować szyby trzymając wciśnięty kilkadziesiąt sekund przycisk...
dotarłem nawet do owianej tajemnicą skrzyneczki bezpieczników pod kierownicą. Niestety próżno szukać w internecie ile ich powinno być wpiętych, jakie i do czego służą każdy z osobna. Zrobiłem zdjęcie, brakuje jednego bezpiecznika ale w gnieździe jest tylko jedna nóżka z dwóch, wnioskuję więc, że fabrycznie miało go tam nie być... w załączniku zdjęcia tej skrzynki (na drugim zdj wypiąłem dwa bezpieczniki, żeby było lepiej widać).
Co może być przyczyną i jak sobie z nią poradzić?
Jeśli ktoś jest w stanie to proszę o pomoc, z góry dziękuję!![]()