Czy ja jakiś głupi jestem, czy się nie da tego zrobić jednym przyciskiem? To przecież podstawowa funkcjonalność.Męczy mnie strasznie jak kończy się płyta i muszę w czasie jazdy wyszukiwać kolejną tego samego zespołu.
Czy ja jakiś głupi jestem, czy się nie da tego zrobić jednym przyciskiem? To przecież podstawowa funkcjonalność.Męczy mnie strasznie jak kończy się płyta i muszę w czasie jazdy wyszukiwać kolejną tego samego zespołu.
Przejść się nie da. Ale - jeśli masz ładnie zrobione ID3-tagi to możesz wybierać nie po płycie, ale po wykonawcy. Albo playlista ze wszystkimi albumami danej osobniczki po kolei. Ja tak czasem kumuluję.
Mnie też to drażni, ale się przyzwyczaiłem.
Dziwne, bo w fabrycznych odtwarzaczach mp3 sprzed 10 lat, nawet w Fiatach, była taka opcja. Nie rozumiem - oszczędność żadna, bo i tak wszystko jest w oprogramowaniu i wystarczyło dodać jeden przycisk na ekranie dotykowym.
Gdyby odpowiednio dużo ludzi poprosiło o to zgłaszając do Włoch to pewnie mogliby zrobić nową wersję oprogramowania.
Cosik mi się zdaje, że Uconnect i Fiat mają problem, popatrzcie na aktualizację map!!! A swoją drogą wiem że nowe radio koncern zamówił do wykonania projektu w PolsceJa uważam że to powinno coś być na Androidzie i np. odtwarzacze sobie kolega by zainstalował wg. gustu.
Producent na 100% nigdy nie umożliwi instalacji oprogramowania w radiu. To urządzenie jest za bardzo zintegrowane z samochodem.
Pracowałem w branży kilka lat temu. Wówczas popularne systemy operacyjne to były QNX i Windows CE. Chodzi o bezpieczeństwo. Nie słyszeliście o wpadce Uconnect w jeepach? Można było przejąć sterowanie samochodem zdalnie przy pomocy telefonu podłączonego przez Bluetooth.
EDIT: literówki
Ostatnio edytowane przez zyto ; 13-09-2015 o 19:25
Czytałem i oglądałem materiał na ten temat, sprawa była przygotowana i WIFI otwarte. Mercedes też tak miał. Za kilka lat zobaczycie jak się integruje tablet z autkiem i jakieś tam centra sterowania typu Uconnect się skończą.
Panowie napiszcie jaką macie wersję mapy - rok i kwartał. Moja jest 2013Q2.
Ostatnio edytowane przez dobryalf ; 16-09-2015 o 21:08