Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: Nagłośnienie Bose

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    qubo

Domyślnie Nagłośnienie Bose

Witam.
    Przymierzam się do kupna AR 147 z naglosnieniem bose.
    Chciałbym soe dowiedziec gdzie znajduje sie wzmacniacz i jak najlepiej rozpoznać te naglosnienie bo jest dużo ściemniaczy którzy piszą ze jest naglosnienie bose a tak naprawde go nie ma.
    I jeszcze jedna prawa odnośnie wersji ti Black Edition czym sle różni ta wersja od zwyklej

Przepraszam za skladnie i plete pisania ale jestem laikiem w tych sprawach i wole soe dowiedzkec od doświadczonego grona

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lutek26
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Org.Bose nie ma gwizdków w drzwiach...Wzmacniacz i suba masz z lewej stronyw boczku bagaznika...Jest tam tez wytłoczony napis Bose

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Ale swoją drogą, jak masz kasę to mozesz zrobić sobie nagłośnienie o wiele lepsze od Bose.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    qubo

Domyślnie

Zieloo al po co mam wydawać kasę jak mogę miec cos w cenie auta i fabrycznego a nie dudniacego i skrzypiacej klapy bagażnika.
    Lutek dzieki za odpowiedz związana z temtem

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Jak masz okazje to kup z Bose...gra to naprawde dobrze z dobrej jakosci CD ..i moim zdaniem wystarczy....Nic lepszego nie potrzeba......Można wrzucić sobie zmieniarke mp3 do schowka do kompletu..

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesoły_Kr
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Lancia Delta III

Domyślnie

Cytat Napisał cuma12 Zobacz post
    Zieloo al po co mam wydawać kasę jak mogę miec cos w cenie auta i fabrycznego a nie dudniacego i skrzypiacej klapy bagażnika.
    Ponieważ , w dobrych pieniądzach możesz mieć naprawdę zestaw o wiele lepszy niż Bose . To nagłośnienie zostało montowane bardzo dawno temu i od tego momentu wiele się zmieniło . A skrzypiąca klapa bagaźnika , to po prostu kiepski montaż , brak wygłuszenia albo przesadzona moc . Robiąc audio u ludzi , którzy są specjalistami w tej dziedzinie , będziesz miał pewność że wszystko będzie zrobione jak należy .

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Wesoły_Kr Zobacz post
    Ponieważ , w dobrych pieniądzach możesz mieć naprawdę zestaw o wiele lepszy niż Bose . To nagłośnienie zostało montowane bardzo dawno temu i od tego momentu wiele się zmieniło . A skrzypiąca klapa bagaźnika , to po prostu kiepski montaż , brak wygłuszenia albo przesadzona moc . Robiąc audio u ludzi , którzy są specjalistami w tej dziedzinie , będziesz miał pewność że wszystko będzie zrobione jak należy .
    Dokładnie, nie piszę, żebyś montował wiejskiego sprzętu z dykty. Dziś dobry sprzęt kupisz w przyzwoitej cenie i jakościowo będzie lepszy od Bose.

Użytkownik Świeżak Avatar szejker
    Mieszka w
    Strumień
    Auto
    Alfa Romeo 147 TI 1,6 120KM

Domyślnie

Tak wygląda Bose i tak gra. Głośniki są w bardzo dobrym stanie. To prawdopodobnie wzmacniacz nie wyrabia przy pełnym basie. A bas muszę mieć na +5 ponieważ zanika podczas jazdy. Do tego dochodzi beznadziejny dźwięk w subwooferze, coś wpada w rezonans. Na szczęście nie słychać tego w kabinie, tylko w bagażniku i na zewnątrz. Wyjąłem całą obudowę subwoofera i tak to "pierdzi" gdy subwoofer jest na swoim miejscu, wylot powietrza jest skierowany w dół wprost na blachę... przemyślana konstrukcja jak cholera.
    https://www.youtube.com/watch?v=UC12UvCLLzY

- - - Updated - - -

Najpierw myślałem, że tapicerka lata albo jakiś kawałek papieru wpadł w wylot czy coś tego typu. No ale nic takiego nie znalazłem. A rozebrać całej obudowy nie mogę bo jest zgrzewana. Na dodatek plastikowa ;/ Tak więc nie polecam nikomu Bose w tej Alfie, chyba że po prostu tak się trafi, jak mi. Jakby były obudowy drewniane to coś bym pokombinował. A tak to zostawię w spokoju... może kiedyś dokupię mały subwooferek z blaupunkta i odłączę tego w bagażniku.

A wpadłem na dość prosty pomysł aby sprawdzić to charczenie. Odepnę sam subwoofer i jeśli ustanie charczenie bocznych to znaczy, że nie wyrabia zasilanie wzmacniacza.

- - - Updated - - -

Przy okazji widzisz na filmiku jak wygląda wersja TI Black Edition

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

TI i bez climatronika..Co za frajer tak konfigurował...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

fotele tez zaebali ?