Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa 159 1.9 JTD 120PS Płock

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie Alfa 159 1.9 JTD 120PS Płock

Witam, szukam modelu 159 w słabszej odmianie 1.9 JTD, wpadła mi w oko taka oferta:
    http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...681512116.html

Co sądzicie o tym egzemplarzu? Warto jechać obejrzeć dokładniej? Wiem, że od handlarza to rewelacji nie ma co się spodziewać i pewnie czeka mnie i tak wizyta w ASO, żeby sprawdzić stan techniczny...

A może ktoś już oglądał te auto, albo jest już "znane" na forum?

W przebieg to nawet nie wierzę, wiem jak się jeździ dieslem, sam robiłem 30k rocznie i uważam, że to mało jak na diesla.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Kolego z fotek ciężko coś wywróżyć bo takie kąty z których sprzedawca cyka fotki, że nawet szpary pomiędzy elementami ciężko ocenić. Brakuje jej emblematu na lewym przednim błotniku, to samo na klapie/zderzaku tył. Zderzak tył wygląda na świeżutko pomalowany, ale to w sumie żadna wada. Zobacz na licznik odsłonięć aukcji, widziało ją przeszło 4,3 tys. osób, poprzednią aukcję prawie 2,8 tys, niech co tysięczna osoba pojedzie obejrzeć auto to i tak klika osób widziało i nikt nie kupił, wiem, że to może o niczym nie świadczy, ale dobre auto w tych pieniążkach już by zmieniło właściciela. Jak masz max. 50 km to wiele nie ryzykujesz, dalej nie chciałoby mi się jechać.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Nie kupiłem. Handlarz to ogromny ściemniacz, w zasadzie to nie zna się przecież na samochodach i on nic nie wie. Turbina świszczy przy schodzeniu z obrotów, chociaż samochód jeździ w miarę fajnie (nawet bardzo fajnie jak na 120 KM). Lakier bez zarzutu... Tylko, że ona chyba była walona z przodu i po prostu cały przód jest wspawany? Nie wiem, nie znam się na samochodach, ale miejsca zgrzewania błotników pod maską były na pewno nie oryginalne, podłóżnica też coś podejrzana. Facet dałby się pokroić za przebieg w talarki, ale nie poda numerów rej. z Holandii na których kupił, nie pojedzie do ASO, ani nie wpisze przebiegu w umowę.