Cześć
Mam problem z moją 147, odebrałem ją od mechanika po zrobieniu rozrządu (rozrząd jest ok, auto odpala na strzał, obroty na jałowym jak wryte, cicho chodzi (wariator też wymieniony)) i auto nie miało mocy prawie wogóle (dodam że auto miesiąc stało u mechanika ze względu na to że poprzedni mechanik robiąc rozrząd miesiąc temu ugiął koło wałka ssącego i przez miesiąc się z nim zmagałem o zwrot kosztów ponownej naprawy i części) . Mój sprawdzony mechanik powiedział że wygląda to na przepływomierz więc wyciągnąłem go, wyczyściłem środkiem do przepływomierzy i auto odzyskało sporo mocy ale tylko na ciepłym silniku. Na zimnym jest muł straszny a na ciepłym się zbiera ale raczej średnio na wysokich - poniżej 3000 jest ok. Wczoraj byłem na spocie i podmieniłem przepływke od 1.8 TS (no ale numer przepływki ten sam więc bez róznicy) i auto było nawet ... słabsze . Przepływka kolegi z tego co wiem jest prawie nowa więc nie ma opcji żeby była zła. Dziś podpiąłem pod komputer auto i zczytałem parametry przepływomierza na ciepłym silniku i biegu jałowym, oraz dane z sond lambda na silniku o temp. 70 stopni (stąd nie do odcinki), padł mi potem laptop więc nie powtórzyłem narazie dla sond lambda przy 90 stopniachJak widać na danych z przepływki auto wkręciło się tylko do tych 6800 i nie było typowego odcięcia tylko wyło sobie na wysokich obrotach ...
Ktoś ma jakieś sugestie ? Bo już włożyłem tyle hajsu że nie moge sobie pozwolić na metode chybił-trafił![]()
Sorry za to jak wstawiłem dane ale nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy takie z exela mogą byćMES od razu do exela exportował dane
![]()