Witam. Pod kolektorem wlotu powietrza jest kruciec z przewodem gumowym który u mnie zaślepiony jest śrubą. Mam pytanie, do czego powinien być połączony ten przewód?
(silnik 1.6 boxer) pozdrawiam.
Witam. Pod kolektorem wlotu powietrza jest kruciec z przewodem gumowym który u mnie zaślepiony jest śrubą. Mam pytanie, do czego powinien być połączony ten przewód?
(silnik 1.6 boxer) pozdrawiam.
Jeżeli masz gaz w samochodzie, to wygląda na patent gazowników.....dość często zaślepiają w ten sposób jakieś przewody podciśnieniowe.
Zdjęcie gdzieś z forum Może pomoże![]()
Rzecz w tym że nie mam gazu i przewód ten powinien byc do czegoś podpięty. pytanie ,do czego? ( pytanie to kieruję raczej do posiadzaczy boxerów, gdyby ktoś był uprzejmy sprawdzic u siebie i zamieścic foto) Pozdrawiam
Tylko mam małe wątpliwości co do tego (nr 3) bo ten wężyk jest troszke za krótki Przynajmniej u mnie Jakoś go wcisnołem, ale jest strasznie naciągnięty Na twoim zdjęci zresztą też widać ze jest krótki Pozdrawiam
Ja juz kiedys tez szukalem od czego ten wezyk.
I znalazlem. Pod kurkem od wlewy oleju do silnika. Na tej rurze znajduje sie koncowka do krorej sie ten wezyk wklada, tylko uwazaj bo latwo go urwac. sam wezyk tez latwopeka wiec go nie zginaj za bardzo
a ja się przyłącze jeśli można
do czego ta wtyczka pod zbiorniczkiem płynu chłodniczego?
Jeśli sie nie myle to od czujnika poziomu plynu w zbiorniku.