Witam. Mam następujący problem:
W mojej alfie 156 1.8 ts 1999 r. dosyć mocno falują obroty. Skaczą od 1000 do 2000 rpm na jałowym biegu. Parę tygodni wcześniej nie falował, ale trzymał obroty na jałowym biegu w granicach 1500. Rozrząd był wymieniany rok wcześniej i nie było żadnych problemów. Podejrzewam przepustnicę i/lub silniczek krokowy. Pytanie moje brzmi: Czy to na pewno jest to? Czyściłem przepustnicę i nie przyniosło to żadnych efektów. Podczas pracy silnika po odpięciu silniczka krokowego przepustnicy, obroty spadają do ok. 900 i nie faluje, ale przy dodaniu gazu powyżej 2000 obr. silnik zaczyna się dusić. Dzwoniłem do mechanika, który specjalizuje się głównie we włoskich samochodach i powiedział, że również obstawia przepustnicę. Chciałbym kupić używaną przepustnicę, tylko nie wiem czy przepustnica o innych numerach , z tym samym silniczkiem krokowym będzie chciała działać. Miał ktoś podobny problem z takimi objawami? Dodam, że mam 2 przepływomierze i na obu dzieje się tak samo. Marchewa się nie świeci.
Zapomniałem dodać, że dodatkowo skacze temperatura wody. Dochodzi do 90 stopni i spada do ok 70 i tak w kółko. POmocy!