Witam
Wymieniłem dziś przepływomierz(zamiennik ) i problem polega na tym ze autko bardziej kopci niż wcześniej
Po za tym zauważyłem ze w przewodzie z turbiny do przepływomierza jest olej ,turbina jest nowa to skąd ten olej ?
Witam
Wymieniłem dziś przepływomierz(zamiennik ) i problem polega na tym ze autko bardziej kopci niż wcześniej
Po za tym zauważyłem ze w przewodzie z turbiny do przepływomierza jest olej ,turbina jest nowa to skąd ten olej ?
Jak przepływka to tylko oryginał czyt. BOSCH nr 0 280 218 120 ( przerabiałem zamienniki u siebie i na sam koniec i tak stanęło ma BOSCH`u, u Ciebie siedzi pewnie ta sama co u mnie, widzę że silnik ten sam 16v 140 KM więc numer powinien być OK ), a olej w przewodzie filtr powietrza / przepływomierz - turbina pochodzi najprawdopodobniej na 80 - 90 % z samej turbiny = turbo do regeneracji.
Ja kupiłem zamiennik firmy MaxGear. Zniknęła turbodziura, a dałem tylko 220zł
Olej pochodzi najprawdopodobniej z domy.
jak już pisałem turbina ma 2 tyg. i jest nowa
ok koledzy ale jeśli wyczyszcza odmę to przecież problem się nie rozwiąże.... bo wcześniej czy później olej i tak dostanie się do przewodu łączący turbinę z przepływomierzem
czy może się mylę ?
Ostatnio edytowane przez corneli1 ; 29-11-2015 o 19:05
Jaki zamiennik?
Nic nie zrobisz. Tam będzie olej, w końcu to odma. Możesz ją dać na zewnątrz ale będzie kapalo pod autem.
A jeśli chodzi o dymienie sprawdź szczelność całego dolotu.