Witam, was wszystkich...
Postanowiłem jednak napisać posta na forum, bo przeglądanie nie pomogło...nie znalazłem tematu podobnego do mojego....a problem mam z?
Z kablem od czujnika ABS idącym spod wzmacniacza (bagażnik tył) do przodu samochodu. Czujnik wymieniony, a komp nie otrzymuje sygnału od niego, po podłączeniu "na krótko" lewego czujnika do wiązki z prawego koła komp otrzymuje info o prędkości lewego koła. Tak więc została mi wymiana tego nieszczęsnego kabla...niestety ni cholery nie mogę znaleźć informacji jak się do tego zabrać, którędy on idzie? W którym miejscu wchodzi do komory silnika? Czy da się go w ogóle wymienić? Nie jestem w stanie sprawdzić jego fizycznego uszkodzenia bo nie wiem gdzie miałbym podłączyć miernik w komorze silnika... :/
Samochód to ulep który dostał strzała w lewe drzwi, "Janusz mechanik" poskładał go do kupy w taki sposób , że od 3 miesięcy robię sobie fakultet z budowy 147 1.6 TS 120km.
Na 99 % jestem pewny , że był w posiadaniu klubowiczaz Tychów , a teraz wpadł w moje napalone rączki....
To mój pierwszy post o moim ulepie, ale na 100% nie ostatni....
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie!