Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa romeo 156 1.9 jtd 110 KM SW 2000r - nie odpala

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa romeo 156 Sportwagon sportpack3

Domyślnie Alfa romeo 156 1.9 jtd 110 KM SW 2000r - nie odpala

Witam,

Mam takie problem, dzisiaj pojechałem do kolegi na papieroska zgasiłem auto, jak już chciałem odjechać do domu nie odpalało. Rozrusznik kręcił ale w ogóle nie chciało zaskoczyć. Pojechaliśmy na CPN po plaka i na plaka odpaliliśmy, ale po zgaszeniu auta na kluczyk nie chciał już odpalić. Więc pojechałem do domu, i zauważyłem że swięci się ta kontrolka na samej górze po prawej stronie na czerwono. Wymieniłem bezpiecznik pod maską chyba od tego bo był cały stopiony ( wrzuciłem 30) kontolka przestała święcić. Teraz auto odpala tylko na plaka, a po przestaniu dawkowania plaka od razu gaśnie. Chce dodać również że jak już wracałem do domu po odpaleniu na plaku auto było dużo słabsze (jakby zamiast 110 60 km)

Czy ktoś jest w stanie pomóc. Co to może być (pompka paliwa, filtr, wtryski?)

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa...jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	13.2 KB
ID:	186689  

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Kolego jedyna rada w tym przypadku to po pierwsze - nie męczyć silnika plakiem
    Druga odholować auto lub przyholować do auta kogoś z pojęciem i komputerem.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Auto

Domyślnie

Możliwe przyczyny? Jako takie pojęcia mam a dzisiaj do roboty na 18 musze jechać i muszę się pobawić zeby nie było że nawet nie próbowałem.

Jakie są twoję typy?

Auto

Domyślnie

Dobra usterka znaleziona. Zawór regulacji ciśnienia paliwa na kompie pokazało. 40 barów ma a powinno mieć 200.

Wyciągnałem ten zawór przeczyściłem ale dalej nie działa. Czyli już na pewno kaput i musze kupić nowy?

Auto

Domyślnie

Sory za post pod postem. Ale na prawde jestem w aktcie desperacji. 30 mam wyjechac w gory swoja alfka, ale kazdy mechanik mq dopiero czas po nowym roku. Wiec prosilbym o pomlc alfaholikow. Czy jezeli wyskoczyl bład regulatora cisnienia paliwa to musi być na pewno to? Czy może to też być czujnik ciśnienia paliwa, lub pompa wtryskowa, filtr paliwa? (cisnienie na kompie pokazuje 40 bar). Jak to najprosciej posprawdzac? Napisze co juz wykonalem i zaobserwowalem. Pompka w baku chodzi, slychac ja przez kilkanascie sekund. Regulator cisnienia wyciagnalem, wymylem go w benzynie, przedmuchalem kompresorem, nasmarowalem Uszczelki ON ale niestety dalej to samo.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał black3r Zobacz post
    Sory za post pod postem. Ale na prawde jestem w aktcie desperacji. 30 mam wyjechac w gory swoja alfka, ale kazdy mechanik mq dopiero czas po nowym roku. Wiec prosilbym o pomlc alfaholikow. Czy jezeli wyskoczyl bład regulatora cisnienia paliwa to musi być na pewno to? Czy może to też być czujnik ciśnienia paliwa, lub pompa wtryskowa, filtr paliwa? (cisnienie na kompie pokazuje 40 bar). Jak to najprosciej posprawdzac? Napisze co juz wykonalem i zaobserwowalem. Pompka w baku chodzi, slychac ja przez kilkanascie sekund. Regulator cisnienia wyciagnalem, wymylem go w benzynie, przedmuchalem kompresorem, nasmarowalem Uszczelki ON ale niestety dalej to samo.
    Regulator albo pompa CR.Takie jest moje zdanie.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Auto
    AR 156 1,9 JTD

Domyślnie

Zainteresuj się czujnikiem ciśnienia na szynie i filtrem paliwa.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Regulator albo pompa CR.Takie jest moje zdanie.
    witam ponownie.

Zaczne na poczatek ze mam na sprzedaz pompe CR z zaworem

bledy wykasowane, cisnjenie paliwa jest juz ok.

Do rzeczy odwiozlem dzis auto do kumpla mechanika, wykasowal juz wszystkie bledy. Ale auto nie odpala nawet na plaka, podekrzewa ze sie rozrzad przestawil, albo zcielo klin..

Czy jest szansza ze sie tylko przestwwil o 1 lub 2 zabki, wystqtczy ponownie ustawic i bedzie hulac? czy jest raczej prawie pewne ze pogielo zawory?

ile pieniedzy mam szykowax w najbardziej oprymistycznej i pesistycznej wersji... ?

- - - Updated - - -

dodam jeszcze ze wtedy jak probowalem auto odpqlic, to odpalilem i wrocile, do domu, ale byl duzo slabszy... a tetraz juz nawet na plaka nie odpala.