Przede wszystkim chciałbym się przywitać. Ostatnio już dwa razy znalazłem za wycieraczką Waszą "wizytówkę" i choć znałem to forum i czasem je przeglądałem to jednak nigdy nie byłem na nim aktywny. Niestety witam się w smutnych okolicznościach.
Dwa dni temu moja dziewczyna miała stłuczkę i moja Alfa nieco ucierpiała. Wygląda to tak:
http://imgur.com/a/pBvD8
Ponieważ nigdy wcześniej nie miałem tego rodzaju "przygód", nie do końca wiem jak się zabrać za naprawę. Uszkodzony jest przede wszystkim przedni zderzak i prawe nadkole (jeżeli chodzi o kierunkowskaz to musiałem go przymocować jakoś taśmą, żeby dojechać do domu, bo wisiał na kablu, ale jest ciągle sprawny).
Domyślam się, że zderzak muszę kupić nowy, bo tego raczej nie ma szans poskładać do kupy. Pytanie tylko gdzie szukać? Przeglądałem Allegro, ale jednak GT to nie Golf i wielkiego wyboru nie ma. Przeglądałem również tutejszy dział "sprzedam", ale nic nie ma. Czy myślicie, że jest jakaś szansa wyrwać coś na giełdzie we Wrocławiu albo Lubinie? I przede wszystkim: czy lepiej szukać czarnego czy kupić jakikolwiek i polakierować? Jeżeli ma to znaczenie, to nie tak dawna całe auto było polerowane, więc generalnie lakier wygląda jak nowy.
Druga kwestia to nadkole. Czy ktoś mógłby polecić jakieś miejsce we Wrocławiu w którym ktoś dobrze by mi to zrobił (za rozsądną cenę)?
Jestem otwarty na wszelkie przemyślenia jakie będziecie mieli.