Witam czy ktoś z okolic wodzisławia śląskiego Raciborza byłby mi w stanie pomóc bo wymieniłem panel sterowania szybami od strony kierowcy i zaczął mi mrugać licznik od przebieguPozdrawiam
Witam czy ktoś z okolic wodzisławia śląskiego Raciborza byłby mi w stanie pomóc bo wymieniłem panel sterowania szybami od strony kierowcy i zaczął mi mrugać licznik od przebieguPozdrawiam
Wystarczy podpiąć się pod FES/MES, skontrolować, czy nie ma błędów na wszystkich centralkach, następnie przeprowadzić osiowanie proxy -> i już nie będzie mrugać.
Nowa centralka musi zostać zapisana w body komputerze. Do tego jest osiowanie (komputer wysyła zapytania i zbiera odpowiedzi od wszystkich centralek). Jeśli któraś centralka przestanie odpowiadać -> licznik kilometrów mruga.
Ważne jest, aby w trakcie robienia osiowania proxy, nie było ani jednego błędu na komputerze.
Jeśli nie masz kabelka, to szukaj kogoś w okolicy. Cała operacja powinna zająć nie więcej jak 5-10minut.
no właśnie nie mam komputera dlatego szukam
ok nie mam kabla właśnie
Kupujesz chińczyka. Modyfikujesz wg porad na forum (czy choćby na stronie FES/MES) -> konkretnie trzeba usunąć dwa rezystory (o ile dobrze pamiętam). I masz działający kabel za bardzo małe pieniądze.