Jest specialny klucz nabijasz na srube I odkrecasz przerabialem to u siebie
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
kolega miał ten sam problem i na dodatek złapał gumę. Szczęście w nieszczęściu że miał wykupione assistance, zadzwonił po kolesia i mu wymienił koło i odkręcił wszystkie śruby z zabezpieczeniami.
Pod Wolsztynem jest firma która na podstawie odlewu gipsowego dorobi ci klucz do zabezpieczenia
Dobierz sobie minimalnie mniejszy klucz nasadowy a nastepnie nabij go na srube.
Ja u siebie rozwiercałem
Felgę dobrze obkleiłem taśmą "na gada" i nawet nie drasnąłem.
Myślałem, że mnie jasny szlag trafi, ale dałem radę.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
czy to nie jakiś Francuski samochód? tylko oni robią tak zjeb...złodziejki ,no i teraz Volkswagen. Jak nabijesz na to klucz tak jak koledzy radzą może pęknąć ta złodziejka. Miałem już takich przypadków setki. Ja robię to inaczej... wyciągam kluczyk z auta ze stacyjki,biorę młotek,przecinak,każe klientowi nie patrzeć ()i napierdzielam. zawsze puści,tylko trzeba uważać na felgę. No i oczywiście dobrać odpowiednia wielkość przecinaka. Kilka razy nabijałem klucz nasadowy,zawsze się ukręcił ten łepek złodziejki.
- - - Updated - - -
można przyspawać ale nie inne śrubytylko kawał rurki dobrać i w środku rurki spawać. Gdy już przyspawa się rurkę do śruby to wtedy odkręcisz przez tą rurkę.