Witam posiada kos instrukcje jak odkręcić zderzak przedni oraz zdjąć lampę ?![]()
Witam posiada kos instrukcje jak odkręcić zderzak przedni oraz zdjąć lampę ?![]()
Przy demontażu zderzaka niektórzy polecają zacząć od ściągnięcia kół, ja osobiście robię to bez.
Od dołu zderzak łączy się z osłoną na, o ile dobrze pamiętam, 3 śrubach. Od góry masz 4 śrubki, wszystkie na TORX (chyba 25).
Do tego musisz odkręcić i odciągnąć "te takie włochate cuś" w nadkolu. Po włożeniu ręki znajdziesz jeszcze 2 śrubki po każdej ze stron.
Po odkręceniu wszystkich zderzak powinien odpaść
Lampa wisi na trzech śrubkach.
PS. Gdy odkręcasz zderzak z lewej strony to skręć koła w prawo, analogicznie przy drugiej stronie.![]()
Ostatnio edytowane przez SebaM ; 09-02-2016 o 22:41
chyba torx 30
górne śruby na pasie przednim odkręć na końcu - wygodniej
do osłony jest 5 torxów - bo jeszcze dwa na końcach zderzaka
żeby nie odpadł to podłóż sobie kocyk i jako ostatnie odkręć te 4 torxy na pasie
zostaje do rozłączenia elektryka kierunków i ewentualnie spryski o ile masz
...
Sory, dawno temu odkręcałem ;P
te śruby 4 i 5 od spodu to w sumie mało kto ma![]()
...
Na pewno zobaczę ile mam śrubekdziękuje za pomoc a propo spryskow to mam tylko dziury w zderzaku bo ktoś założył od nowszej gt . Czy jak kupie spryski da radę zamontować czy jakieś przeróbki
Ostatnio edytowane przez tajskii ; 10-02-2016 o 09:54
zaslepki kup)spryskiwacze to powiedzmy niepotrzebne
)
spryski są drogie, myślę że z 3 stówki za jeden używany
same maskownice jak kupisz to będzie wyglądało ok a nie wydasz dużo
jakbyś chciał robic instalację to masz do wymiany zbiornik płynu na taki z miejscami
na dwie pompki, dokupić drugą pompkę i ją podłączyć elektrycznie (to mógłbyś zrobić podłączając
pod pompkę od szyb z przekaźnikiem z opóźnieniem czasowym), przewody wzmocnione żeby nie puchły od cisnienia
same spryski do zderzaka to już prosta sprawa - śrubki i tyle
sprysk to 3 części - spryskiwacz, łącznik między spryskiwaczem a maskownicą zewnętrzną i sama maskownica
...nie tyle od nowszej co lepiej wyposażonej, to kwestia wyposażenia a nie rocznika, miałem spryski w poprzedniej GT z 2004 roku
...
To nie pozostaje mi nic innego jak zaślepki kupić. Macie jakieś namiary ? Na allegro po 70 zł sztuka
ciezko :/ mnie juz 2 razy zapierdzielili same zaslepki i jezdze obecnie na swoich customach![]()