Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Doświetlanie drogi do domu.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM

Domyślnie Doświetlanie drogi do domu.

Witam wszystkich
    Mam małe pytanko. Jako, że nie działa mi pilot od zamka centralnego zakupiłem sterownik, który chcę podłączyć zamiast oryginalnego. Nie wiem, czy wszyscy wiedzą, że w naszych Alfach jest opcja doświetlenia drogi do domu, która polega na świeceniu przez kilkanaście sekund świateł mijania. Można tą funkcję uruchomić za pomocą mrugnięcia długimi, tzn tak jak się mruga, gdy misiaki stoją, po zgaszeniu silnika, przed wyjściem z auta. Ja chciałbym, żeby ta funkcja się włączała pilotem od centralnego, gdy otwieram lub zamykam auto zamiast mrugnięcia kierunkowskazów. I tutaj moje pytanie, czy wie ktoś pod, który przewód podłączyć sygnał (jaki kolor) i gdzie go szukać?
    Z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Koks
    Mieszka w
    Knurów
    Auto
    AR 147 1910 JTD CF3 8V 115KM/85 KW (DISTINCTIVE)

Domyślnie

Chyba nie będzie to działać bo steruje tym body computer i tylko po zgaszeniu silnika jest możliwe włączenie tej funkcji. Mogę się mylić ale o ile dobrze pamiętam to czytałem o działaniu follow me home.

Proszę oto dokładniejsze informacje o działaniu:
    Automatyczne włączenie i wyłączenie świateł pozycyjnych / mijania (funkcja follow me home)

Funkcja (follow me home - chodź ze mną do domu) pozwala na utrzymanie zapalonych świateł mijania i świateł pozycyjnych po wyłączeniu silnika przy kluczyku zapłonu w położeniu PARK lub po jego wyjęciu przez okres 30 sekund lub wielokrotność tego czasu.
    Włączenie funkcji:

• 1 - W ciągu 2 minut od momentu ustawienia kluczyka w położeniu key off
    • 2 - Nacisnąc dźwignię błyskania światłami
    • 3 - Włączą się światła mijania, a ich działanie jest sygnalizowane przez zapalenie się lampki sygnalizacyjnej świateł pozycyjnych w zestawie zestawu wskaźników (NQS)
    • 4 - Po każdym uruchomieniu dźwigni błyskania światłami, czas działania świateł mijania wzrasta o 30 sekund. System przyjmie maksymalnie 7 sygnałów uruchomienia, tzn. maksymalny czas działania świateł mijania/pozycyjnych wyniesie 210 sekund - Każdemu uruchomieniu dźwigni musi odpowiadać włączenie się lampki sygnalizacyjnej świateł drogowych na tablicy zestawu wskaźników (NQS)
    • 5 -Nie naciskać na sygnału swietlnego dłużej niż 2 sekundy, ponieważ system nie rozpozna funkcji 'FOLLOW ME HOME' i w konsekwencji zasteruje natychmiast wyłączeniem świateł mijania; jest jednak możliwe włączenie tej funkcji poprzez ponowne nacisnięcie dźwigni sygnału swietlnego światłami, jeżeli ma to miejsce w ciągi 2 minut od momentu ustawienia kluczyka w położeniu key off
    • W przypadku włączonej funkcji świateł postojowych, po prawej lub lewej stronie, funkcja follow me home jest priorytetowa i po jej zakończeniu przywracane są poprzednio ustawione warunki dla świateł postojowych.
    • Wszystkie wyżej podane czasy mają tolerancję +/- 5%
    • Funkcja follow me home jest resetowana przy pierwszym włożeniu kluczyka do wyłącznika zapłonu i ustawieniu go w położeniu MAR (key on)

Wystukane z Galaxy S5 Neo
    Ostatnio edytowane przez Koks ; 10-02-2016 o 20:47 Powód: Dodatkowe info.

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Musiałbyś swoją elektronikę zrobić. Poza tym nie zawsze pożądane będzie przy każdym zamykaniu auta. Wyobrażasz sobie to parkując gdzieś w centrum miasta? Osobiście myślę że "mrugnięcie" wajchą przy wysiadaniu, kiedy potrzeba, jest o wiele lepsze i nie wymaga niewiadomo ile

Wyryte rantem felgi