Witam Panowie , jak włączę tylną wycieraczkę to na wyświetlaczu komputera pojawia się komunikat bagażnik otwarty . Czy ktoś się już spotkał z taką usterką ?
Witam Panowie , jak włączę tylną wycieraczkę to na wyświetlaczu komputera pojawia się komunikat bagażnik otwarty . Czy ktoś się już spotkał z taką usterką ?
masy nie ma........sprawdz wizake w oslonie gumowej ktora wychodzi z klapy bagaznika i wchodzi do auta...na mur bedzie poprzecinana..
![]()
Też na to stawiam - niestety Włosi używają bardziewnej jakosci kabli/peszli a potem dzieja sie rozne jaja - w poprzedniej 159 ASR/VDC mi przestalo dzialac - nie bylo polaczenia czujnika polozenia pedalu sprzęgła, potem też w pokrywie bagaznika wiazka padla i mi akurat lampka podswietlajaca nie dzialala (ale poprzecierane/popekane byly wszystkie kable i tylko bylo kwestia czasu jak mi zacznie palic bezpieczniki, otwierac klapę sam itp), w obecnej 159 TBI po 5 latach krusza sie peszle przy roznych czujnikach przy silniku, do tego urwal mi sie jeden kabel w wiazce do sondy lambda.
Wiem ze w ASO ceny takich wiazek to kosmos - do 159 wolali bodajze 800zl. Ja wymienilem na uzywke, ale w razie czego tez mozna naprawiac (wymienic kable na jakies dobre (zgaduje 1-2zl/metr), zostawic tylko wtyczki i parę cm oryginalnego kabla, do niego sie dolutowac i zabezpieczyc opaskami termokurczliwymi)