Witam nie dawno odpalilem auto i zaraz zaswiecila sie kontrolka wtrysku "marchewka"czym to moze byc spowodowane? Pzdr
Witam nie dawno odpalilem auto i zaraz zaswiecila sie kontrolka wtrysku "marchewka"czym to moze byc spowodowane? Pzdr
podstawowe rzeczy:
silniczek krokowy - (wyciagnij, wyczysci "łopatki" z nagaru, zaloz moze zniknie problem) ja to samo mialem u siebie
przeplywka - odlacz jesli zacznie inaczej pracowac to do wymiany
sonda lambda - tego jako tako nie sprawdzisz chyba ze na egzaminerze
podejrzewam ze jeszcze faluja Ci obroty, zgadlem?
mysle ze jeszcze koledzy beda mieli do powiedzenia w tym temacie rowniez![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Nie faluja mi obroty wlasnie
sproboj najpierw od silniczka kokowego moze się po prostu zacina, zabieg trwa ok 30 min a kosztow nie ma zadnych - tylko nie zalewaj go do pelna jakims wd40 czy innym preparatem bo nie chcesz zamoczyc czesci elektrycznych w srodku i uprzedzam jest to czesc nierozbieralna (ja rozeblatem)
tu masz instrukcje jak to zrobic
http://www.alfaholicy.org/index.php?...id=69&Itemid=9
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 29-04-2009 o 18:02
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Pewnie mi sie przyda na wszelki wypadek. Okolo 2 miesiace temu czyscilem silniczek krokowy. Mysle wlasnie, ze to bedzie tego przyczyna. Jutro zdam relacje jak poszlo. Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez 19maciek82 ; 29-04-2009 o 23:57 Powód: bledy ortograficzne
ok..![]()
Dolej uzdatniacza do paliwka może po zimie woda albo/i wtryski zasyfione.
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Sluchajcie samo przeszlo hehe. Nie wiem jakim cudem ale jest oki <jupi> Pozdrawiam