Cześć!
Mam zamiar kupić Alfe Romeo 147 z silnikiem 1.9 JTD 2001 rok, 260k przebiegu, wersja bogata tj. skóry, navi, BOSE, tempomat, zmieniarka etc. za 7000zł.
Autko po wymianie oleju, filtrów, regeneracji wspomagania, wymianie kompletnego rozrządu, wymianie sprzęgła i koła masowego.
Do zrobienia są tylko amortyzatory wszystkie (cena wymiany w Nora Auto to 1200zł z częściami, lecz nie wiem jakiej firmy oni tam za amorki wrzucają i muszę się dowiedzieć), opłaty już na marzec 2017 będą wszystkie opłacone przez właściciela obecnego.
Jestem pewien jej stanu, bo sam nią często śmigam. Do zrobienia oprócz amorków, jest paląca się kontrolka poduszki pasażera (już czytałem na forum jak to spróbować naprawić), nabicie klimy, wymiana tłumika (stary już pospawany jest, lecz jest ok póki co), wymiana pokrętła od regulacji klimy (przy byle dziurce samo się kręci jak wiatrak i przełącza się moc nawiewu lub też się przez to włącza). Na desce rozdzielczej, od słońca, odgiął się fragment, gdzie znajduje się poduszka powietrzna pasażera, jak to naprawić ewentualnie?
Na to auto mam zamiar wydać łącznie 10000 PLN, co po zakupie i wymianie amortyzatorów i przerejestrowaniu, zostanie mi jakieś 1500zł na właśnie wymiane tego tłumika, nabicie klimy, wymiany pokrętła od klimy czy naprawy tej poduszki w desce rozdzielczej.
Myślicie, że to dobry wybór?