Witam, na wstępie chciałbym się przywitać i zaznaczyć, że to mój pierwszy post. Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Gt 1.9 JTD z 2005r i wszystko jest dobrze prócz jednej dolegliwości o którą się boję. Mianowicie przy otwieraniu drzwi kierowcy szyba uchyla się na tyle lekko, że obciera o uszczelkę i nie schodzi niżej jak u pasażera, ta od kierowcy opuszcza się z jakimś większym oporem i uszczelka trzeszczy (smarowałem, rozpychałem lekko, patrzyłem i nie wiem) czasem jeszcze szyba przycina się po 2-5 cm zjeżdżania albo podnoszenia i trzeba znów włączać opuszczanie i znów i znów. Nie wiem co mogę z tym zrobić, jak mówiłem po stronie pasażera opuszcza się elegancko zgrabnie, bez piszczenia i szorowania, do tego dużo niżej tak że człowiek nie boi się otworzyć drzwi. Ta od kierowcy opuszcza się jakieś 1 cm i boje się, że kiedyś jak wyjdę rano z pracy albo gdzieś poza miastem to nie otworzę auta. Proszę o pomoc, szukałem podobnego problemu ale nic nie znalazłem, jeśli tak to proszę o odesłanie do tematu. Z góry dziękuję![]()