witam czy ktos stosował taki filtr powietrza ? czy działa ? czy to kasa w błoto? czekam na opinie pozdrawiam i wesołyś świąt
http://allegro.pl/filtr-simota-sport...525869580.html
witam czy ktos stosował taki filtr powietrza ? czy działa ? czy to kasa w błoto? czekam na opinie pozdrawiam i wesołyś świąt
http://allegro.pl/filtr-simota-sport...525869580.html
Mam dokladnie taki filtr i roznicy nie ma. Dzisiaj auto to kupa elektoroniki i sam sportowy filtr nic nie zmienia. Jedynie moze wiecej syfu zaciagac do silnika. Zastanawiam sie nad powrotem do normalnego filtra.
Poza tym, ze może trochę wyraźniej będziesz słyszał pracę silnika, innego efektu nie będzie.
a marka i cena filtru ma znaczenie czy to wszystko to samo?
FIltr, nowy większy IC, odetkanie wydechu i na końcu strojenie ... wtedy to coś da.. ale przy fabryce... nie ma najmniejszego sensu...
Proponuje stozek simoty. lub gabke ITG
montaż mokrego filtra w silniku bez wyciętego przepływomierza uszkadza przepływomierz,
Jest na forum kilka tematów o tym problemie.
zakup samego filtra to nie koniec kosztów, powinieneś zakupić także zestaw do czyszczenia, proces czyszczenia wymaga dużo czasu,
trzeba go wymyć i wysuszyć przed ponownym zaolejeniem, samo suszenie trawa bardzo długo, filtr musi wyschnąć najlepiej w ciepłym i przewiewnym pomieszczeniu, nie wolno stosować żadnych wspomagaczy typu kaloryfer, suszarka, wystawianie do słońca,
zajmuje to 90% czasu, w tym okresie auto nie jest na chodzie, chyba że zamontujesz inny filtr co powoduje że robisz to dwa razy.
samo zaolejenie też wymaga uwagi, jeśli zastosujesz zbyt dużo oleju, zanieczyścisz przepływomierz i ulegnie on uszkodzeniu, jeśli za mało, filtr straci swoje właściwości, wkład zanieczyści sie i bedzie go trudno domyć.
z tego powodu myślę że zabawa nie warta zainteresowania, montuje i czyszczę takich filtrów w roku około 50-100szt, uważam to za przerost formy nad treścią jeśli filtr jest zamontowany w aucie do codziennego użytku.
jak chcesz to mój syn, nick omen, ma na sprzedaż simote stożek, wraz obudową i rurami na sprzedaż, wymienne zamiast standardowej obudowy filtra.
pzd
george.