Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Prędkościomierz

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd 115

Domyślnie Prędkościomierz

Prędkościomierz skacze przy przyspieszaniu i chce go wymienić problem z czujnikiem oleju polega na tym że ma odpowiednie natężenie liczba Ohm się zgadza i tak nie działa jest problem gdzieś na kablu dlatego szukam miejsca skąd wychodzi by dokonać wymiany kabla lub zaślepić jak najbliżej.
    Ostatnio edytowane przez sixtus ; 29-03-2016 o 07:54

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale dysleksja w dorosłym życiu nie działa...

Zegary przed i po lifcie pasują plug&play. Co do czujników, to zegary ich nie mają, tam wyświetlane są tylko informacje. Numerów części szukać w eper. Reszty z tego co napisałeś nie rozumiem

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie Prędkościomierz

Cytat Napisał sixtus Zobacz post
    Wymiana sama jak wygląda to znalazłem na forum problem jest z tym jak ich szukać i czy w jtd są wersje bez czujnika poziomu oleju jak tak to które. Dzięki za wszelkie rady jak szukać po nr czy inny sposób i czy zawsze po zmianie świeci błąd od km bo akurat mi strasznie skacze wskazówka i mam błąd od czujnika oleju po tym jak ktoś mi w bok wjechał i czy ktoś płacił za doprowadzenie do oryg przebiegu na wyświetlaczu jak tak to ile.i tak jeszcze na koniec czy liczniki po lifcie pasują do przedliftowej jak silniczek wycieraczek i czy jest dostępna wersja bez ostrzegania np o oblodzeniu i bez dźwięków jak w starszych samochodach dzięki za pomoc jakąkolwiek.soraka za ort dysleksja i amnestia giertycha
    Piękny post.
    Ostatnio edytowane przez Marcin_M ; 28-03-2016 o 19:05

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Po prostu gniew przemawiał heh pada prędkościomierz a nie wiem czy była jakaś uboższa wersja bez wyświetlacza błędów i buzzera czy np takie pokazywanie błędów jak w fabi albo fiacie jakimś starszym na kontrolkę a nie tysiąc komunikatów lub jak ktoś wie czy da się ten głośnik całkowicie wyłączyć bo mam bogatą wersje climatronic itp a mnie już te błędy irytują od poziomu oleju nie działa a reszta jest ok jak koś wie gdzie konkretnie wychodzi kabel od czujnika poziomu oleju to byłbym wdzięczny...

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Po prostu gniew przemawiał heh pada prędkościomierz a nie wiem czy była jakaś uboższa wersja bez wyświetlacza błędów i buzzera czy np takie pokazywanie błędów jak w fabi albo fiacie jakimś starszym na kontrolkę a nie tysiąc komunikatów lub jak ktoś wie czy da się ten głośnik całkowicie wyłączyć bo mam bogatą wersje climatronic itp a mnie już te błędy irytują od poziomu oleju nie działa a reszta jest ok jak koś wie gdzie konkretnie wychodzi kabel od czujnika poziomu oleju to byłbym wdzięczny...
    Nie rozumiem, ale może zamiast kombinować to doprowadzić wsystko do takiego stanu jak ma być - nic nie będzie świecić pikać itp. To pikanie pomoze Ci kiedyś zaoszczędzić kilka zł np. Jak braknie Ci oleju.... Sam czujnik znajdziesz gdzieś z tyłu miski. Musialbys zobaczyć w eperze. Może wystarczy psiknac jakimś spcyfikiem do styków i będzie ok. Np. Kontaktem
    Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 28-03-2016 o 23:48

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Nie czytałem pierwszego i nie czytałem drugiego Twojego postu.
    Naucz sie pisać - trochę szacunku dla innych okażesz w ten sposób.