Hej,
Zauważyłem, że światła mijania święcą za wysoko i mogą oślepiać innych kierowców. Czy wysokość poziomu "0" w ksenonach reguluje się manualnie tak jak w zwykłych reflektorach czy jest jakaś kalibracja w FES/MES?
Pozdrawiam
Hej,
Zauważyłem, że światła mijania święcą za wysoko i mogą oślepiać innych kierowców. Czy wysokość poziomu "0" w ksenonach reguluje się manualnie tak jak w zwykłych reflektorach czy jest jakaś kalibracja w FES/MES?
Pozdrawiam
Ustawia się ręcznie na lampie
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Wkrętak krzyżakowy i kręcisz przy lampie jak w starym fiacieChyba, że wymieniałeś np. wahacz i został źle założony czujnik poziomowania z przodu lub tyłu, albo zwyczajnie uległ uszkodzeniu.
przed manualnymi regulacjami na lampach, dobrze jest sprawdzic w MESie czy sygnaly z czujnikow sa OK - powinno byc ok 2.5V (ale moze byc troche inaczej u mnie jest 2.3 i 1.7V). tylny czujnik w razie czego sie reguluje, przedni jest na stale. mozna sprawdzic w MESie czy pokrywa sie to z wartosciami zapisanymi z kalibracji. aha, no i warto przyladnac sie dzwigienkom od czujnikow - dostaje sie woda do przegubow, rdzewieja i sie potrafia calkowicie zapiec - ostatio na forum ktos wrzycil zdjecie z calkowicie wygietym plastikowym ramieniem czujnika - to nie bedzie dzialac dobrze. tak wiec odkrecic ramie, rozruszac przeguby, wpuscic smar do przegubu, skrecic. Jak to jest zrobione i dziala pewnie, wtedy wlasnie sprawdzic odczyty napiec z czujnikow w MESie lub innym programie, jesli nie zgadzaja sie z wartosciami kalibracji uruchomic kalibracje i dopiero wtedy ustawic lampy pokretlami (zaden krzyzak, tylko bodajze 10tka klucz )
kolego a ty masz fabryczny xenon? bo jeśli tak to musisz mieć automatyczne samopoziomowanie lamp, ale pewnie nie masz ori xenonów stąd takie święcenie, jedz na stacje diagnostyczna to ci ustawia żebyś nie oslepial.pozdro PS. jak masz chinski xenon to lepiej od razu kup sobie zwykła halogenowa h7.
Znawco, nawet oryginalna lampa xenonowa ma możliwość recznego ustawienia wysokosci![]()
Tak lampy ustawia się na stacji jak każde inne ale na równej powierzchni najpierw robi się kalibrację systemu i jest to tzw. "0" dla xenonów. One po kalibracji ustawiają się już automatycznie. Oczywiście można jechać i lampy ustawić co do osi i góra dół ale to nie zmieni faktu że potrzeba będzie kalibracji tak czy tak.
Pozdr.
Aleś poradził...
Jakbyś przeczytał choćby mojego posta (2 posty wcześniej) odnośnie co trzeba najpierw sprawdzić, to byś wiedział(a) że system samopoziomowania jest zależny od wielu spraw. Wystarczy że jeden element nie domaga i światła mogą świecić w kosmos (wiem bo się bawiłem czujnikami przy montażu oryginalnych xenonów do swojej 159 i też to ustawiałem), bo poziomowanie będzie bazowało na niewłaściwym/przekłamanym pomiarze stąd interpretacja przez system będzie niewłaściwa.
Częstymi problemami są zapiekające się dźwigienki od czujników poziomowania (wtedy napięcia z czujników mogą się różnić od tych z czasu kalibracji w fabryce/aso), często też mechanik coś źle założy - np wielu mechanikom zdarzało się na odwrót montować kątownik mocujący dźwigienki do wahacza przedniego przey jego wymianie, lub po prostu dowolnie ustawić kąt mocowania ramienia tylnego czujnika do drążka. Wystarczy też trafić np na auto z wymienionym reflektorem lewym- w sterowniku zapisane są inne wartości napięć przy kalibracji (z innego auta).