Witam. Jestem tu nowy po rocznej przygodzie z moją ibizą nastał czas zmiany samochodu na coś większego. Strasznie mi się spodobała alfa romeo 159, nie ukrywam że obiegowe opinie w internecie i znajomych na temat alf i ich awaryjności trochę mnie odstraszają od tego samochodu. Chciałbym zaczerpnąć waszych opinii użytkowników tego samochodu jak to jest z tą alfą 159 czy faktycznie jest się czego bać i na co zwrócić uwagę przy kupnie. Rozglądałem się już za alfami i w oko wpadł mi jeden egzemplarza tu nr. id do tej alfy aukcji : 6004232707
Może ktoś oglądał ten samochód i wypowie się na jego temat nie ukrywam że musiałbym jechać po niego na drugi koniec polski więc fajnie by było jechać i zastać coś pewnego. Uparłem się na silnik 1.8 140 koni nie zależy mi na mocy tylko na bez awaryjności. Uczę się i nie chce wrzucać gigantycznych sum na naprawę samochodu. Samochodu nie będę gazaował a diesel trochę odpada z racji sporych przebiegów jakie robią i ich późniejszego kręcenia, chyba że ktoś ma coś pewnego do sprzedania to też rozważę. Może polecicie jakieś silniki do tego modelu albo ktoś z forum sprzedaje pewny samochód mój budżet to 23 tys. zł.Czekam na wszystkie opinie i z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam![]()