Witam
Czy ktoś posiada schemat gdzie znajdują się zaciski tapicerki drzwi od kierowcy. Ogranicznik mi wysiada i muszę go wymienić
Pozdro.
Witam
Czy ktoś posiada schemat gdzie znajdują się zaciski tapicerki drzwi od kierowcy. Ogranicznik mi wysiada i muszę go wymienić
Pozdro.
Masz na myśli boczek drzwi czy o jaką tapicerkę drzwi pytasz? Sam boczek jest jedną częścią, nie da się odkręcić tylko "tapicerki" i trzeba cały boczek zdjąć.
Na dole drzwi masz dwie śrubki a kolejne dwie są w rączce, musisz ją rozłożyć jakby wzdłuż na pół. Nie rób tylko tego nożem, śrubokrętem ani niczym ostrym, najlepiej coś plastikowego jak karta bankowa albo inne dość miękkie tworzywo. Niestety te rączki od drzwi są dość delikatnie i łatwo je oszpecić jak podejdziesz ze śrubokrętem. W rączce są śruby na klucz imbus, dość głęboko. Po odkręceniu zacznij od dołu potem bok i ku górze ściągaj, wszędzie są zatrzaski i musisz wyczuć sam z jaką siłą to robić.
P.S
jak masz zamiar naprawić ograniczniki ? Bo mi strzelają i też muszę coś z tym zrobić i nie wiem czy jest jakiś patent na naprawę czy tylko wymiana
Ostatnio edytowane przez kris990 ; 22-04-2016 o 13:52
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 20v 175km @217km/428nm by Cinsoft
Alfa Romeo Mito 1.4 TB 155KM Turismo 2008r - była
Alfa Romeo 156 1.8 TS 144KM 1998r - była
chodzi mi o cały bok w drzwiach czyli całe obicie drzwi. Dzięki za informacje gdzie znajduje się śruby, i jak to zrobić. Planuje wymiana w poniedziałek.
Nie ma patentu na naprawę tylko wymiana. W ASO 80 zł z groszem już zamówione.