Czesc wszystkim
Kupilem w koncu! Mam GT! Jestem tak podniecony, ze az mi 'leci'Moje pierwsze auto + zawsze chcialem miec Alfe. A GT to jest kosmos stylistyczny
Wydalem 15k, pokaze zdjecia jak ja troche 'zrobie'/doprowadze do 'stanu alfaholika'. 2006rok, JTD, przedlift, grigio stromboli, skora czerwo - moje wymarzone polaczenie (no moze poza czerwonym), alu 17tki.
Chcialbym ja lekko zmodowac, stad pytania gdzie dostac czesci i jakie kupic najlepiej. Pomozecie prosze?
1. Jakie sprezyny kupic? - chcialbym ja obnizyc (cel wizualny/estetyczny tylko)
2. Tylni spojler/lotka - nie wiem jak to nazwac
3. Nakladki na lusterka chromy/satyna
4. Ladne dywaniki do srodka auta
5. Czerwona skorka Alfa Romeo do kluczyka-scyzoryka
Czesci moga byc uzywane (zwlaszcza sprezyny czy spojler) i prosze doradzajcie czesci ktore maja najlepszy stosunek jakosci/porzadanego efektu do ceny. Wydalem na auto 15k wiec nie chcialbym teraz wydawac kolejnych 10k zeby miec najlpsze z najlepszych. hehe
Bede przeczesywal dzial Sprzedam tutaj + olx + allegro. Jak znacie jakies inne miejsca gdzie bede mogl dostac polecane rzeczy to prosze rowniez podajcie.
ad. 1
Dla mnie za wysoko stoja GT w standardzie - nie podoba mi sie ta przerwa miedzy opona a nadkolem stad chcialbym ja obnizyc. Nie wiem o ile...20mm?30mm? Nie musi lezec calkiem na ziemi - nawet bym nie chcial zeby lezala calkiem na ziemi. Chce uzyskac tylko efekt wizualny (w miare zniwelowac wspomniana przerwe) - to jest dizel + nie bede tym jezdzil na tor (zwykla codzienna jazda do pracy) wiec to zeby uzyskac lepsze prowadzenie to akurat mnie mniej interesuje (+ przesadne utwardzenie tez mnie bedzie irytowalo). Do tego mam 17tki ktore mi sie podobaja wiec nie bede zamienial na 18tki - stad tez tak mysle ze jak obnize to wizualnie alu 'urosna' - wiec tez fajnie. Sprezyny moga byc uzywane - nie chcialbym na to wydawac 1000 zlotych szczerze mowiac (stad tez nie chcialbym, w miare mozliwosci, zmieniac amortyzatorow, tylko same sprezyny)
ad. 2
Zalaczam zdjecie tego spojlera/lotki (lip spoiler?), ktory chcialbym zamontowac. Jak to sie nazywa prawidlowo? Albo moze jest na to nawet nazwa wloska? Gdzie to moge dostac? Moze byc uzywane. Jestem prawie pewien ze jest to oryginalny spojler robiony przez Alfe (jako akcesoria chyba?).
ad. 3
Wiecie o czym mowie, tylko.....jak to sie nazywa? Jak to ludzie oglaszaja? obudowy lusterek? Moga byc uzywane jak w dobrym stanie.
ad.4
Komplet dywanikow. Sa jakies oryginalne gdzie mozna gdzies dostac? Te co sa teraz to sa tragiczne, takie miekkie i wytarte juz.
Wolalbym nowe. Chcialbym zeby dobrze pasowaly + byly wzglednie grube (nie zwijaly sie)+zrobione z materialu (zadnych gumowych nie chce).
A moze ktos wie gdzie mozna dostac takie dywaniki, ktore jakas firma robi ? - w sensie ze nie sa oryginalnie przez Alfe robione?
Kolor: czarne z jakims fajnym napisem Alfa romeo (nie musi byc duzy) albo cale czerwone?
Gdzie tego szukac prosze?
ad 5.
To najlepiej jakby bylo nowe bo to skora to jak uzywane to moze byc juz brudne.
Gdzie to dostane?
Dzieki wielkie za pomoc z gory i pozdrawiam serdecznie wszystkich alfaholikow
Cuore Sportivo!