Witam
Koledzy mam pytanie gdzie znajde jakiś nr bądź model skrzyni w 2,4 JTD ?
Wiem ze w niektorych autach taki nr jest zawarty na tabliczkach znamionowych pod maska czy w 166 tez tak jest?
Jeśli tak to ktory to nr?
Witam
Koledzy mam pytanie gdzie znajde jakiś nr bądź model skrzyni w 2,4 JTD ?
Wiem ze w niektorych autach taki nr jest zawarty na tabliczkach znamionowych pod maska czy w 166 tez tak jest?
Jeśli tak to ktory to nr?
Masz Aisin AW55-50SN. Pytanie jakich więcej danych potrzebujesz ?
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
niestety czeka mnie naprawa i chciałem poszukać części na własną rękę i chciałem dokładnie dowiedzieć sie jaka to skrzynia bo byłem w dwoch warsztatach i otrzymalem dwie rozne informacje ;/
Jak napisał Danus, Masz Aisina AW55-50SN. Piszesz, że części Chciałbyś kupować sam ?! A Wiesz jakie części kupić ? Zleć naprawę w jakimś dobrym warsztacie, specjalizującym się w ASB Aisin (podkreślam, który specjalizuje się i zna skrzynię Aisina a nie ogólną naprawę automatów). Skrzynię przeważnie na dzień dobry trzeba zrzucić, zregenerować konwerter, sprawdzić blok zaworów sterowania, tarczki, kosz sprzęgłowy i inne rzeczy.
i tu jest pies pogrzebany bo nie mam na miejscu takiego serwisu ;/ chetnie oddalbym do warsztatu zeby ogarneli to od podstawi wkoncu narodzil sie niestety glupi pomysl na szukanie czesci na wlasna reke ;/
Eeee na miejscu to takich warsztatów nigdy nie ma. Masz np. w Warszawie Autojózefów. Ja też bujam się ze swoją bo dałem do gościa z Zielonej Góry. Gdybym wiedział że tak się to potoczy to bym pojechał do Warszawy i miał z głowy. U mnie nie umie naprawić sterowania hydraulicznego. Popatrz na strony Midparts.pl czy prnd.pl
Pomysł bez sensu, bo polegniesz na braku narzędzi do sprawdzania i testowania poszczególnych elementów, że o dobrej dokumentacji nie wspomnę. Pytałeś na regionalnym o jakiś warsztat, tylko nie spodziewaj się, że będzie 5km od domu niestety.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
I tu się zgodzę. Nawet mając dobrze wyposażony przydomowym warsztat to na zabawy z automatem można się decydować chyba tylko na drugim egzemplarzu. Jak coś pójdzie nie tak będzie do czego wrócić. A jest duuuuża szansa, że pójdzie. Oczywiście przy większych Morawach niż wymiana sprzęgła hydro, czy kompletnego sterowania hydraulicznego ...
Ale chętnie pokibicuje. Bo w razie powodzenia oszczędności mogą być spore !
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Cały czas do przodu!
Nie liczę na to że warsztat będzie za rogiem ale jak mam jechać do Wawy to jakoś mi się to nie widzizastanawiałem się nad przekładka skrzyni ale to jest wadą fabryczna z tego co wyczytalem :/
Po przebiegu około 200 tys regeneracja. A to od 3000 do 6000 zł. Automaty kosztują. Też się o tym przekonałam:/
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Cały czas do przodu!