Witam
Mam problem ostatnio spaliła mi się żarówka od podświetlenia temperatury silnika i chciałbym was prosić żeby ktoś napisał jak się to tego dostać gdzie są jakieś śrubki,zaczepy itp .
Alfa 156 LIFT
Witam
Mam problem ostatnio spaliła mi się żarówka od podświetlenia temperatury silnika i chciałbym was prosić żeby ktoś napisał jak się to tego dostać gdzie są jakieś śrubki,zaczepy itp .
Alfa 156 LIFT
Tak na sucho bez zdjęć to ciężko opisać a zabawy jest trochę, trzeba wyjąć radio, popielniczkę, listwy maskujące, osłonę lewarka. jest sporo zabawy postaram się to dokładniej opisać tylko zrobię na czasie jakieś poglądowe foto.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
to fajnie tylko bardzo by mi zależało żeby to wszystko mieć jutro na popołudnie .
Nie prawda. Czeka Cię pół godziny roboty. Musisz wyciągnąć radio (potrzebne 2 druty, np. z wieszaka), wypinasz radio, za radiem kilka (2 lub 4) śrub krzyżaków. Srebrny plastik przy zegarach delikatnie odginasz (uwaga na zatrzaski) i masz dostęp do żarówek podświetlenia. Zdaje się że są po 2 na zegar, białe 1,2W. Żarówki są w plastikowych gniazdach - potrzebna pinceta. Ja wymieniłem od razu wszystkie. Składasz w odwrotnej kolejności, uważając by nie zgnieść kabli od radia.
Wreszcie zabrałem się za wymianę żarówek i mam problem bo żarówki były dobre i zostaje teraz pytanie czy macie jakiś pomysł co może być nie tak .Wydaje mi się że podświetlenie temperatury i poziomu paliwa przestało działam w tym samym czasie.
A oprócz tego coś przestało działać, może jakiś bezpiecznik ?