Strona 1 z 8 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 79

Temat: Alfa romeo to świetny samochód dlaczego ma tylu wrogów?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Red face Alfa romeo to świetny samochód dlaczego ma tylu wrogów?

Swoja Alfe mam od 8 miesięcy, kupiłem ją od polskiego importera (auto z Włoch). przebieg przy zakupie był 110 tys. Auto w środku było bardzo zadbane, jedynie lakier w nie najlepszym stanie. Silnik za to chodził jak złoto równo i cicho. Wcześniej nie miałem kontaktu z tą marką, to był pierwszy egzeplarz który oglądałem więc wszystko było dla mnie pierwszym doznaniem. Jazda próbna wypadła bardzo pozytywnie. Zero stuków w zawieszeniu i jakich kolwiek negatywnych symptomów. Próba przyspieszenia na 3 i 4 biegu dała jasno do zrozumienia, że silnik jest w super stanie + zero kopcenia itp. Po tych doznaniach wiedziałem już, że ten czarny kociak będzie mój (to mój pierwszy samochód) Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że kocham ten samochód. Chociaż raz odmówił posłuszeństwa w bardzo złym momencie (pompa paliwa elektryczna) opisywałem ten problem w innym moim poście. Od początku posiadania alfy przebywam za granicą. Wymiane częsci przekładam na czas urlopu w kraju... Ale wiem, że nie poskąpie na jej naprawe chociaż co chwile słyszę " drugie tyle wpakowałeś w to auto" , "sprzedaj i kup coś normalnego" można powiedzieć, że wszyscy których znam są przeciwko. I przyznam, że troche brakuje mi wsparcia. Ostatnio zafundowałem mojej belli nowe koła 17" oczywiście od Alfa romeo. Po założeniu efekt bardzo pozytywny Teraz myśle o dwumasie i przy okazji sprzęgło profilaktycznie, dobija 120 tyś więc pasek i napinacz urządzeń pomocniczych, świece, hamulce. A po za tym bella nabawiła się kontuzji tzn. Stara opona sie rozwulkanizowała powodując wibracje na kole od strony kierowcy. Efektem tego jest luz na tym kole.Auto czasem ucieka w prawo. Da się z tym żyć ale w Polsce sie tym zajmę. Tyle narazie z mojej strony. Obiecuje nastepnym razem bedzię bardziej optymistycznie

Pozdrawiam wszystkich Alfistów!!

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Kolego uzupełnij profil
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiek592 Zobacz post
    " drugie tyle wpakowałeś w to auto" , "sprzedaj i kup coś normalnego"
    Dwa cytaty, które przy moim charakterze prowadzą do nieuniknionej konfrontacji słownej. Jak mi się nie chce polemizowac to zazwyczaj odpowiedz "wp***** Ci sie do portfela? Za Twoje nim jeżdże? To zajmij się swoim autem"
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

obserwator737
    Gość

Domyślnie

malkontentów trujących o kosztach posiadania AR należy przywracać do rzeczywistości
    słowami "przyjemności kosztują" - i tyle

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał krzysiek592 Zobacz post
    "sprzedaj i kup coś normalnego" można powiedzieć, że wszyscy których znam są przeciwko.
    i dobrze ponieważ Alfa nie jest dla każdego a po drugie na szczęście zawsze ich będzie mniej na ulicach niż golfów,bmw i audi.
    Powoli naprawiaj co trzeba a potem będziesz miał ogromną frajdę z jazdy a inni będą patrzyli z zazdrością.
    Powodzonka.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Użytkownik Pirat drogowy Avatar WeGi
    Mieszka w
    Nowy Sacz
    Auto
    159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Garos Zobacz post
    a po drugie na szczęście zawsze ich będzie mniej na ulicach niż golfów,bmw i audi.Powodzonka.
    Na szczęście ? Kolego gdyby po ulicach jeżdziło tak dużo Alf jak Golfów etc. to wiesz jaki ten świat byłby piękniejszy ?
    "Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."

Były :
    AR 146 1.9 TD
    AR 156 1.8 T.S.
    Aktualnie :
    AR 159 2.4 JTDm

obserwator737
    Gość

Domyślnie

byłby gdyby jeździli nimi pasjonaci a nie ludzie przypadkowi

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Prawda jest taka, że strach zostawic auto u mechanika. Całe życie babrają się w VW, Oplach itp. że jak przyjdzie do naprawy Alfy to nie wiedzą gdzie ręce wsadzić

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał WeGi Zobacz post
    Na szczęście ? Kolego gdyby po ulicach jeżdziło tak dużo Alf jak Golfów etc. to wiesz jaki ten świat byłby piękniejszy ?
    myślę iż nie,bo kiedyś Alfa była samochodem bardzo egzotycznym a teraz już niestety tak nie jest do końca.Wiadomo,że więcej osób się obejrzy za samochodem którego nie za często się widzi na ulicach,a ja zawsze lubiłem jeżdzić tym czego faktycznie jest mało.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

obserwator737
    Gość

Domyślnie

trzeba zmienić mechanika , ja tam swoje AR zostawiałem bez obaw