Po myciu auta śmiedzi spalenizna

amilo26

Nowy
Auto
159
witam mam problem z zapaczem z silnika,po wyjechaniu z myjni bezdotykowej zaczelo sie cos przypalac po przejechaniu 200 m dojechalem do parkingu i zapach byl bardzo intensywny bylem przekonany ze to przypalone sprzeglo na drudi dzien auto wyschlo i wszysto wrocilo do normy,sprawdzilem sprzeglo i jest ok nie ciagnie nie zrywa.
dzisjaj byk deszczowy dzien i znow zaczelo smierdziec spalenizna a dotego klima dziwnie dziala sama sie wlocza i lekko przyciemnialy sie wyswietlacze
gdzie szukac problemu ktos cos ???
pozdrawiam

to zrobilem od razu i zapach od strony skrzyni,jest nowy obiaw pedal sprzegla skrzypi i pstryka przy nacisnieciu,pedal nie zostaje w podlodze wiec papka wydaje sie ok,jade na myjnie wiec zobacze czy obiawy beda takie same :/

to zrobilem od razu i zapach od strony skrzyni,jest nowy obiaw pedal sprzegla skrzypi i pstryka przy nacisnieciu,pedal nie zostaje w podlodze wiec papka wydaje sie ok,jade na myjnie wiec zobacze czy obiawy beda takie same :/

Lepiej sprawdź drugą stronę silnika, tj koło pasowe, pasek wieloklinowy, sprężarkę klimatyzacji i alternator.

wachalem silnik z obu stron i czyc od strony skrzyni,gdyby nie ta okolicznosc ze auti wyjechalo z myjni bylbym pewien ze to sprzeglo sie przypalilo
A czy moglo sie zawiecic ?

Prosta sprawa nie myj auta, i po kłopocie:D. Przyjrzyj się wszystkim kablom w okolicach akumulatora i spróbuj posuszyć je suszarką , bo ewidentnie zawilgocone są. Swoją drogą ciekawe jak Ty myjesz auto, albo jaka to myjnia. To chyba pierwszy taki przypadek jest.

witam bylem na myjni i nie zalowalem wody wszystko bylo ok klima na full i nic sie nie dzialo
czy mozliwe ze papka pod sprzeglem sie zawiesila i nie wysprzeglila biegu??i przypalila tarcze czsem jest slyszalne pstrykanie pod pedalem jak by sprezyna
za tydzien mam wyjazd 1200 km i troche sie obawiam :/

Miałbyś automat, nie miałbyś problemu :D

PS: cieszę się, że pomogłem.

Amortyzatory
Powrót