Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Komunikat blokujący radio

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie Komunikat blokujący radio

Witam, posiadam Alfę Romeo GT z 2005 roku. Dzisiaj podczas jazdy z niewiadomych przyczyn na ekranie ukazał mi się taki komunikat. Od razu po włączeniu radia podczas uruchamiania wozu wyskakuje i blokuje wszystko na radiu. Nie reaguje na żaden przycisk, również ten wyłączający same radio. Płytki do navi nie posiadam.
    Miał ktoś kiedyś z tym do czynienia? Byłbym wdzięczy za pomoc. Pozdrawiam
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	radio.jpg
Wyświetleń:	21
Rozmiar:	33.9 KB
ID:	207646

Użytkownik Świeżak Avatar Bors
    Auto
    Jest: Giulia Było: GT, Giulietta

Domyślnie

To jest komunikat od sterowania radiem za pomocą głosu, a jakbyś spróbował wcisnąć ten zielony przycisk? U mnie on się pojawiał, kiedy chciałem zmienić język jaki mam ustawiony, ale wymagana jest tu chyba płyta z softem do radia a nie z navi. Oczywiście mogę się mylić bo w życiu z opcji sterowania głosem nie korzystałem.

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Ja również opcji sterowania głosem nie używałem. Komunikat pojawił się bez żadnego powodu podczas jazdy i teraz towarzyszy mi teraz przy każdym uruchomieniu radia blokując wszystko. Próbowałem odłączać akumulator, żeby skasować błędy, co nie przynosiło skutków. Co prawda komunikat ten wyskakiwał dopiero po kilku minutach od uruchomienia, jednak po ponownym włączeniu wyskakiwał od razu. Wyjmowałem już całe radio, odłączałem wszystkie kable w tym zasilający co ostatecznie nie dawało efektu. Próbowałem też wrzucić do napędu płytę z nagranym softem, jednak radio nie reagowało. Być może dlatego, iż sam napęd już ma swoje lata i nie działa poprawnie, dlatego postanowiłem przemyć diodę lasera spirytusem, co również nie pomogło. Nie mam pojęcia co mogę z tym zrobić. Chciałbym spróbować wrzucić do napędu płytkę nawigacyjną, jednak nie mogę znaleźć jej zawartości do pobrania w internecie. Byłbym wdzięczny za podesłani linka, dzięki któremu pobiorę zawartość płytki nawigacyjnej do nagrania. Z góry dzięki

Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Potrzebuję oryginalnej płyty nawigacyjnej do alfy romeo GT/147. Radio niestety nie odczytuje zwyczajnie nagranych CD-R'ek, dlatego chcę spróbować z oryginałką. Komunikat blokuje mi jakikolwiek dostęp do radia. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś chciał odsprzedać, ewentualnie pożyczyć na moment takową płytkę. Z góry dzięki.