Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Rozkręcanie lusterka zewnętrznego

Użytkownik Maniak resoraków Avatar konrad53
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie Rozkręcanie lusterka zewnętrznego

Bardzo ciężko zamyka mi się prawe lusterko, obecnie nawet w ogóle. Postanowiłem, że je rozkręcę i przeczyszczę. Zdjąłem, odkręciłem 3 śrubki z dołu. Co dalej? Muszę wyjąć szkiełko i tam będą kolejne śrubki?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Jak odkręciłeś śrubki w podstawie lusterka to powinno Ci się dać je rozłożyć na części pierwsze. Zdjęcie samego szkła powinno Ci to ułatwić (odchyl szkło maksymalnie w kierunku samochodu i przez szczelinę pomiędzy prawą krawędzią obudowy a szkłem lekko podważ szkło i je wypchnij. Uważaj na przewody od ogrzewania, bo przy gwałtownych ruchach możesz je pourywać.) Jak zdejmiesz szkło będzie Ci łatwiej zdjąć tylną obudowę lusterka, ale pod nią tak naprawdę nic nie ma z wyjątkiem plastikowego korpusu.

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Cytat Napisał micorl Zobacz post
    Jak odkręciłeś śrubki w podstawie lusterka to powinno Ci się dać je rozłożyć na części pierwsze. Zdjęcie samego szkła powinno Ci to ułatwić (odchyl szkło maksymalnie w kierunku samochodu i przez szczelinę pomiędzy prawą krawędzią obudowy a szkłem lekko podważ szkło i je wypchnij. Uważaj na przewody od ogrzewania, bo przy gwałtownych ruchach możesz je pourywać.) Jak zdejmiesz szkło będzie Ci łatwiej zdjąć tylną obudowę lusterka, ale pod nią tak naprawdę nic nie ma z wyjątkiem plastikowego korpusu.
    Dzięki. Czyli właściwie do przeczyszczenia, rozruszania mechanizmu składania powinno wystarczyć odkręcenie 3 śrubek z dołu? U mnie po odkręceniu ich lusterko zrobiło się luźne ale o rozłożeniu tego nie było mowy więc skręciłem na razie bo jeździć trzeba

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwy "swap" plastikowego trójkąta przy lusterku? Kupiłem nowe które się dobrze składa tylko trójkąt jest trochę inny, raczej z przedlifta. Mechanizm składania jest w lusterku czy również w tym trójkącie? Dodam, że w tym moim starym nie udało się rozkręcić lusterka po odkręceniu 3 śrubek od spodu także nie wiem co mógłbym zrobić

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Powyższy post idzie w niepamięć nowe lusterko okazało się zamiennikiem, oryginalna nakładka do niego nie pasuje. Brakuje kilku milimetrów. Ale korzystając z okazji rozkręciłem to stare na tyle ile się dało. Popsikałem miejsce na zdjęciu wd40, jest szansa, że to pomoże? Czy da się bardziej rozkręcić? Swoją drogą boję się teraz zakładać tę satynową nakładke i w przyszłości znów ściągać, ryzykowna czynność ale jeździć z jednym czarnym a drugim srebrnym trochę nie pasuje

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	15681783_1205110356210134_593418251_o.jpg
Wyświetleń:	21
Rozmiar:	67.0 KB
ID:	217979