Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: 159 SW v16 - ocena oferty / pomoc w określeniu wyposażenia /ew. przedstawienie oferty

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR 159

Domyślnie 159 SW v16 - ocena oferty / pomoc w określeniu wyposażenia /ew. przedstawienie oferty

Cześć,
    Jako, że jest to mój pierwszy post, to witam wszystkich
    Zachorowałem ostatnio na alfę, aby się wyleczyć, to muszę jakąś kupić. Stanowczo stwierdzam, że w okolicach Wrocławia jest z nimi problem - bardzo mała ilość ofert.

Pomógłby ktoś z oceną oferty "otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-sportwagon-1-9-jtdm-16v-150km-bezwypadkowy-oferta-prywatna-ID6yD1mF.html#c0a9c7e5b4" ?
    VIN: ZAR93900007152573

Fiat ePER wypluwa śmieci nt. wyposażenia auta (to samo tyczy się darmowych dekoderów VIN).

Wstępnie z ludkiem rozmawiałem - sporo elementów eksploatacyjnych będzie w najbliższym sezonie do wymiany (raczej na pewno hamulce), maska i zderzak do lakierowania - nie widać tego na zdjęciach, ale jest mocno obita.
    pytania mam następujące:
    - czy bać się wersji przedliftowej (kolektor i klapy wirowe)?
    - jakie ten model ma wyposażenie?
    - jak oceniacie powyższe ogłoszenie - warto wziąć do ASO w celu sprawdzenia?

Jeżeli zna ktoś alfę godną obejrzenia w okolicach Wrocławia, to z chęcią zwrócę na nią uwagę, niestety mam swoje wymagania
    - czarna deska (ewentualnie czarna góra dół jasny)
    - czarny/czerwony lakier (ewentualnie szary - ale ten to taki zwykły banan wśród chiquita)
    - bananowa/czarna skóra
    - sedan/kombi - bez różnicy
    - 150KM (jeżeli będzie naprawdę dobry model to 8v 120km też przełknę ;<)
    - okolice Wrocławia
    - chciałbym wydać 20-25k max

Z góry dzięki
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez TomaszK ; 16-11-2016 o 15:17

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Biała też wchodzi w grę? Ze sportowymi fotelami (czarna skora) + czarny sufit i słupki.

Ewentualnie mam ładną szara, ale 2.4JTDM.

Auto
    AR 159

Domyślnie

Biała ładna, ale kłopotliwa w utrzymaniu (w szczególności że z rok/dwa będzie stać jeszcze pod chmurką ) Tylko 159 wchodzi w grę
    Jeżeli masz jakieś foto, to podrzuć.
    Ostatnio edytowane przez TomaszK ; 16-11-2016 o 19:31

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bakol
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta 1.4 T-Jet

Domyślnie

odnisę się do tej 159-ki z linku....

Przed zakupem giulietty oglądałem również 159 SW i siedziałem w kilku samochodach z przebiegiem ~200kkm. Szczerze mówiąc fotel kierowcy w każdym z nich wyglądał lepiej niż ten w ogłoszeniu.
    Ten wygladają na mocno wygnieciony. Być może jeździł tym autem ktoś cięższy i tak po prostu się zużyło, ale jakieś podejrzenie już jest
    Kumpel ma 159 na identycznych skórach i po przebiegu ~195kkm są dalej twarde i sprężyste - jedyny minus to pękająca powoli sztuczna świnia na boczkach siedziska

Piszesz, że maska mocno obita - na zdjęciach widać, że szpary z jednej i z drugiej strony maski mają inny wymiar więc coś grubszego pewnie z przodu było.

Kolejna sprawa - kierownca, wygląda na wytartą, nie wiem jak jest z trwałością w 159, ale wygląda podobnie jak w moim stilo z przebiegiem ok 400kkm (na liczniku 270)

Ostania sprawa: cena - na prawdę 159 w dobrym stanie z rocznika 2008 może tyle kosztować ? jeśli tak to sprzedam punto 1.4 77km 2009, dopłacę 4-5 tyś i kupię 159
    Ostatnio edytowane przez bakol ; 17-11-2016 o 13:04

Auto
    AR 159

Domyślnie

No więc tak, ktoś zwinął mi tytułową alfę sprzed nosa - właściciel poinformował mnie wieczorem (12h przed umówioną wizytą na weryfikację w ASO )
    Rynek sprzedaży alf w polsce albo się załamał, albo mam problem z znalezieniem auta...

W okolicach Wrocławia alf w cenie 20k+ jest 4 (słownie 4 sztuki). Praktycznie wszystkie od jednej osoby.
    Nie wiem dlaczego ale tak z 90% aut poniżej tej wartości wygląda mi na szemrane.
    Miał ktoś styczność z osobą z wrocławia sprzedający alfy pod marką "alfafun.pl" ?

co sądzicie o "allegro.pl/show_item.php?item=6621403328#daa1c92e36" ?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie

Cytat Napisał TomaszK Zobacz post
    No więc tak, ktoś zwinął mi tytułową alfę sprzed nosa - właściciel poinformował mnie wieczorem (12h przed umówioną wizytą na weryfikację w ASO )
    Rynek sprzedaży alf w polsce albo się załamał, albo mam problem z znalezieniem auta...

W okolicach Wrocławia alf w cenie 20k+ jest 4 (słownie 4 sztuki). Praktycznie wszystkie od jednej osoby.
    Nie wiem dlaczego ale tak z 90% aut poniżej tej wartości wygląda mi na szemrane.
    Miał ktoś styczność z osobą z wrocławia sprzedający alfy pod marką "alfafun.pl" ?

co sądzicie o "allegro.pl/show_item.php?item=6621403328#daa1c92e36" ?

Kolego wiem co czujesz... od 3 miesięcy szukam dla siebie Alfy 159 i jest jakaś masakra... jak dotąd widziałem trzy sztuki i były to totalne ulepy... mój budżet to 20k - 25k (sądzę, że to odpowiednia kwota by kupić coś fajnego)...

Co do Twojego pytania. Na forum czytałem, że inni forumowicze polecja "alfafun.pl". Sam do niego pisałem, czy czasami nie ma czegoś fajnego. Kontakt bardzo dobry. Gość wydaje się, że się zna na rzeczy.
    Jeśli mowa o ogłoszeniu... powiem tak jeśli bym szukał sw to na pewno sprawdził bym tą ofertę... jedynie co mi się nie podoba to brak naklejek z przodu "design giugiaro", oraz z tyłu ochronnych na nadkolach i drzwiach... chociaż sprzedawca deklaruje, że samochód bezwypadkowy...

Auto
    AR 159

Domyślnie

SW jest tak samo ładny jak sedan - dla mnie to bez różnicy.
    Przeglądałem dokładniej to ogłoszenie i dziwi mnie jedna rzecz, mianowicie przebieg.
    Na zdjęciu widoczny jest ostatnio zapisany przez ASO tj. 199k km "nocanka.pl/kubicze/ti2007/dscf3356.jpg", ale jest to wpis z czerwca 2012... 4 lata 30k km? Moim zdaniem Kręcony, albo stał przez ponad 3 lata na parkingu...(w obu przypadkach nieciekawie) Aczkolwiek wolałbym się mile zaskoczyć.

Zadzwonie jutro i dopytam.

PS. nie wygląda na zmęczonego życiem, wieć może faktycznie tyle ma...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9jtd 16v 2007

Domyślnie

ja mam Alfe czrna Sw na sprzedaż,mieszkam i pracuje w Niemczech i tu kupiłem Alfe,na swieta będe w Polsce w Jelczu Lasowicach.Prebieg 126,500 pewny bo kupiłem auto dla siebie i mam je 18 miesięcy.Wsadziłem już w auto około 3,5 tys euro.Więcej na priv,Sprzedaję bo potrzebuje suva w benzynie,lub wieksze kombi.